לביבות כרובית בצ'יק

לביבות מבחינתי הן מאכל אידאלי- פחות או יותר אותם רכיבים בסיסיים כשהגיוון הוא בד"כ בירקות. ערבוב בקערה אחת והיישר למחבת/תנור. הפעם הכוכבת כאן היא הכרובית. מתכון טעים, מהיר ומזין- מושלם לקטנטנים.

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 10 יחידות

לביבות כרובית בצ'יק

מצרכים:

5 כוסות כרובית מפורקת לתפרחות קטנות (כ-1/2 כרובית גדולה)

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

1/2 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

מלח פלפל לתיבול

מעט שמן זית למחבת

אפשרי: 1/4 כוס פתיתי גבינה צהובה

אופן הכנה:

1. טוחנים את הכרובית בבלנדר/מעבד מזון עד לקבלת פתיתים.

2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלבד השמן.

3. יוצרים לביבות ומניחים על מחבת מחוממת על אש בינונית.

4. הופכים לצד השני לאחר כ-2 דקות או לאחר שהלביבות מזהיבות.

טיפים ותחליפים:

השתמשתי בכרובית טריה. יעבוד גם עם קפואה (אין צורך לבשל אותה קודם לכן בכל אופן).
אני תמיד משתמשת במחבת נון סטיק ושמה שכבה דקה של שמן זית (יעבוד גם באייר פרייר).
תחליף ביצה אפשרי: 2 כפות טחינה גולמית.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים.
הגבינה הצהובה מוסיפה טעם ומרקם אבל ממש לא חובה להוסיפה. הלביבות מוצלחות גם בלעדיה.
מצויין לצד גבינה לבנה/טחינה/יוגורט.
מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ממליצה להשמיט את המלח.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. המתכונים שלך מעולים, הקטנצ'יק וגם אנחנו המבוגרים אוכלים בתיאבון 🙂
    האם אפשר לאפות בתנור במקום הכנה במחבת? תודה!

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *