כדורי גבינה, קינואה ועגבניות

לא ארחיב יותר מדי בהקדמה, רק אציין שזה אחד המתכונים היותר מוצלחים שיצא לי להכין בתקופה האחרונה. פנו מעט זמן ויש לכם ארוחת ערב לקטנטנים (וגם לכם) לימים הקרובים.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

100 גרם (1/2 כוס) קינואה, לא מבושלת

1 כף שמן זית

1/2 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות/קצוצות דק

120 גרם (1/2 כוס) עגבניות מרוסקות

120 גרם (1/2 כוס) מים

60 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה/עיזים/מוצרלה

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה עם מים.

2. מחממים על אש בינונית שמן במחבת ומאדים קלות את הבצל והשום, כ-5 דקות.

3. מסננים את המים מהקינואה. מוסיפים לבצל ולשום- עגבניות, מים, קינואה ומערבבים.

4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד מכוסה ולהתקרר.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מערבבים לתוך התבשיל גבינה, בזיליקום וביצה טרופה.

6. מעצבים כדורים קטנים ואופים 25 דקות או עד הזהבה.

טיפים ותחליפים:

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.

תחליף אפשרי לביצה: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.

מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה.

אם התערובת "בורחת" וקשה לעיצוב כדורים- הכניסו למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.

מאחסנים במקרר עד יומיים או מקפיאים- מניחים את הכדורים על מגש במקפיא עד שקופא ואז מעבירים לקופסה/שקית אטומה (אם נקפיא ישירות בקופסה/שקית הכדורים ידבקו אחד לשני).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 Responses

  1. היי מורין,
    אני ממש מתלהבת מהרעיונות שלך למתכונים.
    את נותנת השראה ולא פחות חשוב (בשבילי) ביטחון שהמתוק הקטן שלי יקבל אוכל בריא ומזין!!

    רציתי לשאול, כשאת כותבת בכל מתכון שניתן להקפיא – לכמה זמן בערך מותר להקפיא?
    והאם מקפיאים אוכל מוכן או שמקפיאים לפני שהכנו אותו בתנור?

  2. היי מורין, תודה רבה על המתכונים.
    במתכון הזה, חצי כוס עגבניות מרוסקות הכוונה משימורים?

  3. החלפתי את העגבניות המרוסקות ברסק עם מים (אותו נפח), והשתמשתי במוצרלה דלת נתרן. התינוק (9 חודשים) הצליח להחזיק ולאכול לבד ועף על זה (וגם אנחנו). תודה רבה עבור המתכון המוצלח!

  4. היי מורין,
    איזה כיף שיש את האתר הזה! מתכונים שווים ממש והמון השראה 🙂
    מתכננת להכין היום לקטנטנים שלי בפעם הראשונה את כדורי הקינואה האלה.
    האם לדעתך אפשר לאפות את הכדורים במולטיקייק במקום בתנור?

  5. הי, נראה מתכון סופר שווה! המון תודה.
    הוא הופיע לי בסינון תחת ביצים ואני לא רואה פה תחליף, מה כדאי לדעתך?

  6. מתכון שנשמע מממש מעולה. עקב מצוקת חומרי גלם בבית, את חושבת שאפשר להחליף את הגבינה הצהובה במשהו? אולי טוב טעם? או שזה חשוב למבנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *