6 תפוחי אדמה בינוניים
2/3 כוס קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם
גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים (חתוכה לקוביות או מגורדת)
שמן זית
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
2. מניחים בסיר ומכסים במים.
3. מבשלים עד התרככות.
4. מסננים מנוזלים ומועכים לפירה.
5. מערבבים את תפוחי האדמה עם הקורנפלור והתבלינים עד איחוד וקבלת כמעין בצק נוח לעבודה. מומלץ להעזר בידיים בלישה.
6. יוצרים לביבות וממלאים במרכזן במעט גבינה. סוגרים היטב.
7. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית גבוהה. מניחים את הלביבות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.
8. מאחסנים 3 ימים בכלי אטום במקרר.
מרקם הלביבה קריספי מבחוץ ורך מבפנים. יתאים לפעוטות (גילאי שנה ומעלה) ובהתאם למיומנות האכילה. שימו לב כי חשפתם תחילה למרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
14 תגובות
אפשר לעשות לביבות אלה מתפוחי אדמה לא מבושלים?
היי, לא
הכנתי את המאפינס עם הקמח שקדים ה יצא מדהים אני מאוהבת 😻 תודה רבה
תודה לך 🙂
היי, האם ניתן להעשיר את המתכון ברכיבי תזונה בריאים מבלי לפגוע במתכון? הכוונה לירקות ו/או סיבים. אולי לשלב בטטה או קישוא ולגדולים יותר אפילו שיבולת שועל?
היי, טרם ניסיתי. מגישה ירקות מגוונים לצד המנה
ערב טוב. ניתן לאפות בתנור? כלנית
היי כלנית, טרם ניסיתי. מאמינה שאין בעיה, כל עוד לא מפריע לך שהמרקם יצא פחות קריספי במעטה החיצוני.
גם אני תהיתי לגבי אפיה המקום טיגון. ככה זה הרבה הרבה פחות קלוריות. אולי לרסס מעל מעט שמן וייצאו קריספי. לנסות וללמוד. חנוכה שמח
אפשר לאפות.?
טרם ניסיתי
מדוע לא מתאים לתינוקות פחות משנה?
אפשרי, רק לשים לב לגבינה הנמתחת/נמסה בתוך הלביבה (מבחינת מיומנות אכילה)
מה אפשר במקום קורנפלור?