לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים?
מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.
זמן הכנה: 30 דקות
מצרכים:
3 כוסות פרי קפוא/טרי (אני התשמשתי בתותים קפואים)
2 כפות מים
2 כפות זרעי צ'יה
אפשרי ותלוי בחמיצות הפירות: 2 כפות ממתיק כלשהו (סילאן/מייפל/דבש וכו')
אופן הכנה:
מעבירים את הפירות, המים והממתיק לסיר קטן.
מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית ובאמצעות ממעך מועכים למרקם הרצוי.
מורידים מהאש ומוסיפים את זרעי הצ'יה פנימה.
נותנים לעמוד ל-20 דקות עד הסמכת המרקם.
מעבירים לצנצנת ושומרים עד שבוע במקרר או מקפיאים לחודש.
שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)
את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.
נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)