2 חזות עוף או כ-7 רצועות פילה חתוכים לקוביות
1/3 כוס קורנפלור/קמח רגיל
1 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים טרופות
2 כפות מים
100 גרם פירורי פנקו/פירורי לחם רגילים/לל"ג
מעט שמן זית לריסוס מעל
לרוטב:
4 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות רסק עגבניות/קטשופ
2 כפות דבש*
2 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום קצוצות
חצי בצל לבן קטן קצוץ
1 כף קורנפלור
50 מ"ל מים
1. מערבבים בקערה קורנפלור ותבלינים.
2. מערבבים פנימה את חתיכות העוף עד לכיסוי.
3. מכינים 2 קערות נוספות: אחת של הביצים עם המים והשנייה עם פירורי הפאנקו.
4. טובלים את העוף בביצה ומכסים בפירורים.
5. באמצעות ספריי שמן זית מרססים את העוף.
6. באיירפראייר: 200 מעלות למשך כ 10 דקות. משקשקים באמצע הדרך.
בתנור: כ 15 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה.
לרוטב:
1. מוסיפים לסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים.
2. מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות להתרככות הבצל והשום.
3. מוסיפים כף מים וקורנפלור ומערבבים.
4. מוסיפים את שאר המים, מערבבים ומורידים מהאש.
טחנתי בסוף את הרוטב עם בלנדר מוט אבל לא חייבים.
5. שופכים את הרוטב מעל העוף ומערבבים.
מרקם העוף ללא רוטב הינו קריספי❗️לא מיועד לתינוקות בראשית האכילה אבל כן לפעוטות שכבר מיומנים בנגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו לרכיבים האלרגניים בנפרד (ביצה וחיטה).
*המתכון אינו מיועד אמנם לתינוקות אבל בכל מקרה דבש רק מעל גיל שנה. ניתן כמובן להמיר בסילאן.
המתכון בהשראת @rachelhornibrook
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן