שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

זמן הכנה: 45 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגית טחונה

חצי כוס פירורי לחם/פירורים לל"ג

1 ביצה

חצי כפית שום גבישי

חצי כפית תבלין לעוף

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

לציפוי:

2 ביצים

פירורי לחם/פירורים לל"ג

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הפרגית עם כל המרכיבים (מלבד מרכיבי הציפוי).
  2. על גבי מגש מניחים נייר אפיה, מניחים את תערובת הפרגית ומעל נייר אפייה נוסף. מרדדים באמצעות מערוך לצורה מלבנית (אין צורך שיהיה מדוייק). אין צורך לרדד דק מדי!
  3. באמצעות קורצן/חותכן עוגיות, קורצים את הצורה הרצויה של השניצל ומניחים בצד*
  4. עוטפים בבלילת הביצה ובפירורים.
  5. מזלפים או מתיזים שמן זית מעל כל יחידה.
  6. בתנור: אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות. מומלץ להפוך אחרי כ- 15 דקות.
  7. באייר פרייר: 12-15 דקות ב-180 מעלות.
  8. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*במידה והתערובת מאתגרת לקריצת צורות, ממליצה לקרר אותה למשך כ 20-30 דקות במקפיא.

המתכון מבוסס כאמור על המתכון של שירן מתתיהו עם שינויים שלי ולקוח מכאן.

מרקם השניצל קריספי מבחוץ ורך מבפנים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם למרכיבי המתכון בנפרד.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

מאפינס פיצה

שיניתי, דייקתי והכנתי סרטון שממש עושה לי חשק לטוס לאיטליה🙃 עד אז, בואו נכין מאפינס פיצה רך עם ירקות😀

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *