500 גרם עוף/הודו טחון
1 כוס פירה בטטה (כ-1 בטטה גדולה)
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פירורי לחם/פירורי פנקו
תיבול אפשרי: 1/4 כפית אבקת שום, 1/2 כפית אורגנו מיובש
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה מלבד פירורי הלחם.
2. יוצרים קציצות קטנות ומצפים בפירורים.
3. משטחים את הקציצות ומניחים על גבי תבנית שמרופדת בנייר אפיה.
4. מזלפים בשמן זית.
5. אופים 22-24 דקות ב-190 מעלות עד הזהבה ובישול מלא.
6. באייר פרייר: 10-12 דקות ב-200 מעלות.
7. מצננים מעט ומגישים.
8. מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים. מחממים מחדש בתנור/אייר פרייר/מיקרוגל עד שהנגיסים מעלים אדים.
את הבטטה תוכלו להמיר לתפוח אדמה.
עבור תינוקות: השמיטו מלח. הנגיסים רכים אך מצריכים יכולת נגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 Responses
היי מורין
אפשר במעבד מזון לטחון את הבשר?
תןדה
היי, אין בעיה לטחון לבדך, כמובן
הי מורין! אפשר להשתמש בהודו טחון במקום עוף?
כן 🙂
עובר טוב הקפאה? בטטה מגיבה שונה מתפוח אדמה? כי הבנתי שאותו לא מומלץ להקפיא. תודה!
אפשרי להקפאה 🙂