חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 16 יחידות

גודל תבנית: תבנית מרובעת קטנה 20X20 או תבנית אצבעות

מצרכים:

3.5 כוסות שיבולת שועל עבה/דקה
¼ כוס קמח מלא/רגיל
¼ כוס סוכר חום
½ כפית מלח
2 כפות זרעי צ'יה
½ כוס בננה מעוכה (כ-1 בננה גדולה ובשלה מאוד)
½ כוס שמן ניטרלי (כגון קנולה, אבוקדו או קוקוס; או חמאה מומסת ללא מלח)
½ כוס מייפל/דבש
2 כפיות תמצית וניל

אפשרי:
⅓ כוס מיני שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוסיפים לקערה בינונית ומערבבים את שיבולת השועל, הקמח, הסוכר החום, המלח וזרעי הצ'יה.
  3. מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, מייפל/דבש, תמצית הווניל והשוקולד צ'יפס. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
  4. במידה ומשתמשים בתבנית מרובעת: מרפדים בנייר אפיה ומהדקים את התערובת היטב בעזרת הידיים. במידה ומשתמשים בתבנית אבצעות: משמנים בעדינות כל שקע ודוחסים את התערובת עד מילוי כל שקע.
  5. אופים במשך 20 דקות.
  6. מכסים בנייר ואופים למשך 10 דקות נוספות (הכיסוי נועד למנוע חריכה בקצוות).
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לגמרי לפני הוצאה מהתבנית.
  8. לאחר התקררות, שולפים מהתבנית. במידה והשתמשתם בתבנית מרובעת- פורסים את החטיפים למלבנים/ריבועים.

טיפים ותחליפים:

ניתן לאחסן את חטיפי הגרנולה בכלי אטום או בשקית אחסון עד שבועיים. אני מעדיפה לאחסן אותם במקרר.
ניתן לעטוף כל בר בניילון נצמד/נייר אפייה אם רוצים.
אפשרי להמיר את השוקולד צ'יפס בצימוקים/חמוציות ואת הבננה בגביע קטן של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (כ-100 גרם).
את הקמח ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן ולהשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן.
הערה לגבי הסוכר: נסיון להפחית בכמות הסוכר יצרו תוצאה תפלה מדי. תוכלו לנסות להוריד במעט בכמות המייפל/דבש לכ-1/3 כוס.

 

למי מתאים המתכון? שימו לב כי החטיפים דורשים יכולת נגיסה ולעיסה ואינם מותאמים לתינוקות כלל.

מחפשים חטיף שיבולת שועל מותאם לפיצקים? מוזמנים לבדוק את חטיפי הבננה וחמאת הבוטנים או חטיפי תפוח וחמאת בוטנים.

 

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. מצוין!! אני מכינה כבר כל שבוע ברצף
    ללא סוכר וגם הפחתתי בשיבולת שועל בחצי כוס
    והוספתי חמוציות ביחד עם השקולד
    מברכת אותך על המתכון בכל פעם

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *