לבצק:
1 בטטה גדולה*
1-1.5 כוסות קמח**
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
מלית:
5 תמרים מג'הול
1 כפיות קינמון
1 כף חלב לבחירתכם
ציפוי:
2 כפות יוגורט טבעי/יווני/טבעוני
1 כפית סירופ מייפל/סילאן
אפשרי:
1/2 כפית תמצית וניל
*השתמשתי בבטטה לבנה במתכון זה מאחר והיא פחות סיבית. יעבוד עם בטטה רגילה אך כנראה שהמרקם ישתנה.
** ניתן להשתמש בקמח רגיל/מלא וגם קמח ללא גלוטן כמו "כרגיל"/"תמי"/"קונדיטור". ממליצה במקרה של שימוש בקמח ללא גלוטן לחלק את הבצק ל2-3 חתיכות ולעבוד בכל פעם על מלבן קטן, הבצק עדין יותר.
מרקם המאפה רך ויתאים לפעוטות וילדים המסוגלים לנגיסה ולעיסה.
ההשראה למתכון מחשבון האינסטגרם של @broccoli_mum
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן