שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

זמן הכנה: שעה+

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

לבצק:

1 בטטה גדולה*

1-1.5 כוסות קמח**

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

מלית:

5 תמרים מג'הול

1 כפיות קינמון

1 כף חלב לבחירתכם

ציפוי:

2 כפות יוגורט טבעי/יווני/טבעוני

1 כפית סירופ מייפל/סילאן

אפשרי:

1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. שוטפים את הבטטה, מחוררים אותה עם מזלג ואופים במשך כ-40 דקןת ב-180 מעלות עד התרככות.
  2. חוצים את הבטטה לאורכה ובעזרת כף מוציאים את חלקה הפנימי ללא הקליפה. מעבירים לקערה ומועכים.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים. מאחר וגודל הבטטה עשוי להשתנות, מתחילים מכוס אחת של קמח ומוסיפים בהדרגה עד אשר הבצק מתאחד והופך לנוח לעבודה.  לשים עם הידיים.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול.
  5. מכינים את המילוי: משרים את התמרים לכמה דקות במים חמימים (ניתן גם לרכך אותם ע"י חימום במיקרוגל למשך 30 שניות). מוסיפים את החלב, הקינמון ומועכים הכל יחד.
  6. מורחים את המילוי על גבי הבצק בצורה אחידה.
  7. מגלגלים את הבצק וחותכים לשבלולים.
  8. מניחים את השבלולים בתבנית ואופים למשך כ-25 דקות ב-180 מעלות.
  9. מערבבים את חומרי הציפוי ולאחר שמוציאים את השבלולים מהתנור- מזלפים מעל.
  10. שומרים במקרר או מקפיאים. ניתן לחמם מחדש בתנור על חום נמוך או במיקרוגל.

טיפים ותחליפים:

*השתמשתי בבטטה לבנה במתכון זה מאחר והיא פחות סיבית. יעבוד עם בטטה רגילה אך כנראה שהמרקם ישתנה.

** ניתן להשתמש בקמח רגיל/מלא וגם קמח ללא גלוטן כמו "כרגיל"/"תמי"/"קונדיטור". ממליצה במקרה של שימוש בקמח ללא גלוטן לחלק את הבצק ל2-3 חתיכות ולעבוד בכל פעם על מלבן קטן, הבצק עדין יותר.

מרקם המאפה רך ויתאים לפעוטות וילדים המסוגלים לנגיסה ולעיסה.

ההשראה למתכון מחשבון האינסטגרם של @broccoli_mum

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

לחם תפוחים מ-5 מרכיבים

מגוונת מהלחם בננה עם מאפה התפוחים שכאן. גם הפעם, מרגיש למעשה כמו עוגה :) מתוק, רך ועסיסי🍎 מושלם כארוחת בוקר או כארוחה קטנה אחרי הגן.

גרהאם קרקר מופחת סוכר

יודעים מהם הגרהאם קרקר'ז?😎 אלו לא בדיוק קרקרים אלא יותר כמו ביסקוויט נימוח וסופר פופלארי בארה"ב. לפניכם מתכון מופחת סוכר ובגירסה ביתית ובריאה יותר!

גרנולה עוגת גזר

לקראת בו הסתיו הכנתי גרנולה עם טעמים שמזכירים לא פחות מעוגת גזר☺ שימו לב כי הפעם המתכון מיועד לגילאי 5+ מאחר ומכיל אגוזים שלמים.

חטיפי עוף אפויים/באיירפרייר

מתכון שהפך ויראלי ובצדק: יש כאן חטיפי עוף סופר קריספיים ואפויים אבל אם תצפו אותם ברוטב הם יהפכו לרכים רכים. הרוטב לבחירתכם ויכול להוות "גשר". כלומר באמצעות מטבל אנחנו מעוררים עניין במאכל שיש פחות היענות אליו. נסו ועדכנו🙂⬇️

מאפינס בננה לתינוקות

נוסעים לטיול/חופשה עם הקטנטנים ומחפשים פיתרון לארוחת קטנה? שמרו לכם את המתכון הבא: מאפינס בננה במרקם מושלם, ללא סוכר מוסף, קל להכנה, טעים ומוצלח- בדיוק לידיים קטנטנות🥰

בייגלה יוגורט

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלה: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים וכל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים.

מאפינס תפוח עץ לקטנטנים

לפני 3.5 שנים, כשעברנו לדירה הנוכחית שלנו ועוד לא ממש הרגשתי "בית", החלטתי שכל מה שצריך הוא ריח של אפיה כדי לזרז קצת את העניינים😉 אממה, הבלנדר שלי היה עדיין ארוז עמוק באחד הארגזים אבל הצלחתי לחלץ קערה וכף. התנור היה כבר מחובר והיו מצרכים בסיסיים במזווה- אז הכנתי מאפינס רסק תפוחים, בקערה אחת. נימוח, טעים לקטנטנים וללא סוכר מוסף.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *