40 גרם שמן קוקוס/חמאה
2.5 כפות אבקת קקאו*
2 כפות סירופ מייפל/סילאן**
2 כוסות פיצפוצי קינואה***
1. בסיר קטן מחממים על אש נמוכה חמאה, קקאו וסירופ מייפל עד המסה ואיחוד. מסירים מהאש.
2. לקערה גדולה מוסיפים את הקינואה ושופכים פנימה את הרוטב.
3. מערבבים היטב ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית אפיה.
4. אופים כ-6 דקות ב-165 מעלות. תציצו מדי פעם כי זה עלול להישרף במהירות.
5. מצננים לחלוטין לפני שמעבירים לכלי אטום.
*לאחרונה נחשפתי לאבקת חרובים שיכולה להוות תחליף לקקאו. טרם ניסיתי כאן אבל היא אינה מכילה קפאין, מוסיפה מתיקות וכמובן תורמת לצבע שוקולדי.
**המתיקות מעודנת. תמיד אפשר לטעום ולתקן בהתאם להעדפה שלכם.
***תוכלו לקנות פצפוצי קינואה מוכנים (רכשתי בניצת הדובדבן) או להכין בעצמכם: מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את קינואה לבנה אבל רק כשהמחבת חמה מאוד. מוודאים שהקינואה פרוסה בשכבה אחת על גבי המחבת, מערבבים ונותנים לקינואה להתפצפץ, 1-2 דקות. הקינואה מוכנה כשיש ריח אגוזי וההתפצפצות פחתה (בדומה לפופקורן).
מרקם- לא בדיוק קראנצ'י אבל בכל מקרה מכוונת כאן את המתכון לגילאי שנתיים ומעלה. עד אז נרצה לצמצמם חשיפה לסוכר מוסף בשגרה. במידה וחיפשתם אלטרנטיבה לגירסה הקנויה- זאת בהחלט אפשרות טובה🙌🏻 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד🙏🏻
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן