עוגיות ביתיות לתינוקות

לא איכפת לי להחזיק לפעמים בדעה פחות פופלארית אבל חשוב לי שתדעו שאני לא בעד חטיפים אולטרה מעובדים שמייעדים כביכול לתינוקות: 1️⃣הרכיבים- לא מרשימים. 2️⃣הטעם, המרקם, המראה תמיד אחידים ועשויים ליצור בררנות אכילה בהמשך. 3️⃣גם אם אתם לא מתחברים למטבח- יש כאן מתכון כ"כ פשוט שמהרגע שאחת העוקבות שלחה לי אותו, ידעתי שארצה לנסות ולשתף בתוצאות.

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 בננה בשלה מאוד*

2 כפות חמאת בוטנים/ממרח אגוזים

1/2 כוס קמח רגיל

1/2 כוס קמח כוסמין מלא**

1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

1. מועכים בננה ומערבבים עם חמאת בוטנים.

2. ‏מוסיפים קמח ואבקת אפיה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

3. ‏מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.

4. ‏קורצים צורות***

5. ‏אופים 9-12 דקות ב-180 מעלות (תלוי בגודל העוגיה שלכם).

6. ‏מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד 3 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא🙂

טיפים ותחליפים:

*אין לכם בננה בשלה? אופים בננה בקליפתה ב-180 מעלות במשך 20 דקות.
*‏*ניתן להשתמש בקמח רגיל בלבד
*‏***לתינוקות ממליצה ליצור צורות מוארכות (אפשר להיעזר בסכין/ידיים).

תחליף בננה אפשרי: 1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

האם אפיה של הבננה פעמיים מורידה מערכיה התזונתיים? ככל שחומר הגלם שלנו יעבור יותר "התעסקות" באופן טבעי נאבד מערכיו אבל כחלק ממגוון ובטח כיפתרון מאוד מאוד נוח זה עובד מעולה. הסיבים וחלק מהמינרלים עדיין שם🍌

תרדדו פחות, תצא לכם עוגיה "עוגתית" יותר. מצאו את המרקם והעובי שעובד לכם🙂

מרקם העוגיה רך- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון.

מכינים גם לגדולים יותר? בקלות אפשר לשדרג עם שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.

מתכון ורעיון אליפות הלקוחים מכאן.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 Responses

  1. תודה על המתכון. המרקם של הבצק יצא רטוב למדי, הוספתי הרבה קמח כדי לרדד אותו, ועדיין נדבק למערוך ולמשטח, אפילו כשהטבעתי בקמח. אמנם הרכיבים פשוטים, המרקם של הבצק למתקדמים – היה לי קשה (ומלכלך) להצליח לייצר ממנו עוגיות.

  2. מתכון מהמם, תודה! חילקתי את הבצק לחצי והמתקתי עם טיפה סילאן לגדול שלי. יצא מעולה 🙂

  3. היי העוגיות יצאו מעולות! החלפתי את החמאת בוטנים בטחינה ויצא ממש טעים 😊

  4. האם ניתן להחליף 1 כוס קמח ב-1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח ?
    כמה זמן ניתן להקפיא ואיך מפשירים ? (מיקרו ? במקרר ?)
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *