עוגיות ביתיות לתינוקות

לא איכפת לי להחזיק לפעמים בדעה פחות פופלארית אבל חשוב לי שתדעו שאני לא בעד חטיפים אולטרה מעובדים שמייעדים כביכול לתינוקות: 1️⃣הרכיבים- לא מרשימים. 2️⃣הטעם, המרקם, המראה תמיד אחידים ועשויים ליצור בררנות אכילה בהמשך. 3️⃣גם אם אתם לא מתחברים למטבח- יש כאן מתכון כ"כ פשוט שמהרגע שאחת העוקבות שלחה לי אותו, ידעתי שארצה לנסות ולשתף בתוצאות.

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 בננה בשלה מאוד*

2 כפות חמאת בוטנים/ממרח אגוזים

1/2 כוס קמח רגיל

1/2 כוס קמח כוסמין מלא**

1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

1. מועכים בננה ומערבבים עם חמאת בוטנים.

2. ‏מוסיפים קמח ואבקת אפיה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

3. ‏מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.

4. ‏קורצים צורות***

5. ‏אופים 9-12 דקות ב-180 מעלות (תלוי בגודל העוגיה שלכם).

6. ‏מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד 3 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא🙂

טיפים ותחליפים:

*אין לכם בננה בשלה? אופים בננה בקליפתה ב-180 מעלות במשך 20 דקות.
*‏*ניתן להשתמש בקמח רגיל בלבד
*‏***לתינוקות ממליצה ליצור צורות מוארכות (אפשר להיעזר בסכין/ידיים).

תחליף בננה אפשרי: 1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

האם אפיה של הבננה פעמיים מורידה מערכיה התזונתיים? ככל שחומר הגלם שלנו יעבור יותר "התעסקות" באופן טבעי נאבד מערכיו אבל כחלק ממגוון ובטח כיפתרון מאוד מאוד נוח זה עובד מעולה. הסיבים וחלק מהמינרלים עדיין שם🍌

תרדדו פחות, תצא לכם עוגיה "עוגתית" יותר. מצאו את המרקם והעובי שעובד לכם🙂

מרקם העוגיה רך- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון.

מכינים גם לגדולים יותר? בקלות אפשר לשדרג עם שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.

מתכון ורעיון אליפות הלקוחים מכאן.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 תגובות

  1. תודה על המתכון. המרקם של הבצק יצא רטוב למדי, הוספתי הרבה קמח כדי לרדד אותו, ועדיין נדבק למערוך ולמשטח, אפילו כשהטבעתי בקמח. אמנם הרכיבים פשוטים, המרקם של הבצק למתקדמים – היה לי קשה (ומלכלך) להצליח לייצר ממנו עוגיות.

  2. מתכון מהמם, תודה! חילקתי את הבצק לחצי והמתקתי עם טיפה סילאן לגדול שלי. יצא מעולה 🙂

  3. היי העוגיות יצאו מעולות! החלפתי את החמאת בוטנים בטחינה ויצא ממש טעים 😊

  4. האם ניתן להחליף 1 כוס קמח ב-1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח ?
    כמה זמן ניתן להקפיא ואיך מפשירים ? (מיקרו ? במקרר ?)
    תודה

להגיב על יובל בן דוד לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *