4 ביצים
1.5 כוסות גבינת קוטג'
3 כפות סירופ מייפל טהור*
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח כוסמין/חיטה מלא**
1/2 כוס קמח/כוסמין לבן
½ כף אבקת אפייה
אפשרי:
2/3 כוס אוכמניות קפואות/טריות***
1. בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הקוטג', סירופ המייפל ותמצית הוניל עד איחוד.
2. מערבבים פנימה את הקמח ואבקת האפייה עד איחוד.
3. מקפלים פנימה את האוכמניות.
4. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן/חמאה או משתמשים במחבת נון- סטיק ללא שמן.
5. יוצקים כ-1/4 כוס לכל פנקייק.
6. מבשלים 3-5 דקות על אש בינונית/נמוכה מכל צד.
7. מסירים מהאש ונהנים לצד כל תוספת שאוהבים.
*ניתן לוותר על המתקה במידה ותרצו פנקייק מלוח או פשוט להוסיף את ההמתקה על גבי הפנקייק עצמו. עבור תינוקות ממליצה לוותר על ההמתקה ולהעדיף זילוף של חמאת בוטנים/ממרח אגוזים טבעיים לתוספת שומן איכותי.
**ניתן להמיר את כל הקמח במתכון לקמח ללא גלוטן.
***ניתן להשמיט או להחליף בתוספת אחרת שאוהבים כמו שוקולד צ'יפס.
יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הפנקייק רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 Responses
היי אשמח לדעת מה הערכים של הפנקייק ואם אפשר להכין את זה רק לבן אדם אחד אז כמה אני צריך לשים כדי שזה יצא בלי הרבה קלוריות ובלי הרבה שומן. תודה!
היי, איני מתעסקת בערכים. אפשרי להסתייע במחשבון ברשת. בהצלחה 🙂
הבנות שלי וגם אני אומרות שזה הפנקייק הכי טעים..:) מככב אצלינו הרבה
שמחה ממש לשמוע 🙂