2 בננות גדולות ובשלות
1 כוס תמרים מגולענים (8 יחידות בערך). אפשר פחות, ראו הערות.
1 כוס חלב או משקה צמחי
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כוסות קמח שיבולת שועל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1. משרים את התמרים כ 15 דקות במים חמימים.
2. מעבירים לבלנדר בננות, תמרים, חלב/משקה צמחי, תמצית וניל ומיץ לימון.
3. טוחנים עד שמתקבלת בלילה חלקה. בקערה נפרדת מערבבים את שאר הרכיבים.
4. מוסיפים את המצרכים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.
5. נותנים לבלילה לשבת 30 דקות בצד. מחממים תנור ל 180 מעלות.
6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש.
לקבלת קמח שיבולת שועל טוחנים שיבולת שועל עבה. אם יש לכם שיבולת שועל דקה, אפשר לוותר על הטחינה.
טעמתם פעם את השילוב של דייסת שיבולת שועל עם בננה? זה פחות או יותר המרקם של המאפה, אל תצפו למרקם עוגתי כי הפעם זה לא המתכון😆
גיליתי שהאידאל כאן הוא לאפות בתבנית קטנה ולחתוך לחתיכות אחרי שהצטנן. הפעם, פחות יתאים לתבנית מאפינס. השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה. ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.
עבור תינוקות:
המאפה רך, יתאים כאוכל אצבעות. התאימו את המרקם למיומנות של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
תינוקות אינם זקוקים להמתקה מיותרת. בהחלט אפשרי לבחור בבננות בשלות מאוד ולהסתפק בתוספת של 2-3 תמרים בלבד לכל התבנית. אחרי הטחינה, בדקו מתיקות- אם חסר, תמיד אפשר להוסיף ולטחון שוב.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן