קציצות דגים אפויות

קציצות דגים אפויות שאפשר להכין עם כל דג טחון או עם טונה בשימורים. מזליפים טחינה מעל, מוסיפים ירקות בצד ויש לנו ארוחה נהדרת.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 10 יחידות

מצרכים:

קופסת שימורי טונה בשמן/מים מסוננת או כ-180 גרם דג טחון

1 תפוח אדמה בינוני גדול מבושל ומעוך לפירה

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

1 גבעול בצל ירוק חתוך דק

מיץ סחוט מחצי לימון

מלח פלפל (מומלץ להימנע ממלח עד גיל שנה)

1/4 כוס פירורי לחם/פנקו

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה דג, פטרוזיליה, בצל ירוק ולימון.

2. ‏מערבבים פנימה את תפוח האדמה.

3. ‏יוצרים קציצות ומצפים בשכבה דקה של פירורי לחם.

4. ‏מעבירים לתבנית, על גבי נייר משומן מעט.

5. ‏אופים 20-25 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה. הופכים בחצי הדרך.

טיפים ותחליפים:

הכנתי את הקציצות פעמיים: פעם עם טונה במים ובפעם השנייה עם מוסר ים. בשתי הפעמים הוספתי ככף שמן זית לתערובת. יצא טעים מאוד בשתי הדרכים🙂

הקציצה רכה מאוד, יתאים כאוכל אצבעות. שימו ❤ כי חשפתם תחילה בנפרד לכל רכיבי המתכון.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. יצא מעולה, גם כששכחתי פטרוזיליה. תושה רבה עבור עוד מתכון נהדר!

  2. אם אני מתכוונת להקפיא, יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה במשהו אחר? אולי בטטה? ותודה על אתר ומתכונים מושלמים. אני חוזרת לפה פעם אחרי פעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *