קופסת שימורי טונה בשמן/מים מסוננת או כ-180 גרם דג טחון
1 תפוח אדמה בינוני גדול מבושל ומעוך לפירה
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 גבעול בצל ירוק חתוך דק
מיץ סחוט מחצי לימון
מלח פלפל (מומלץ להימנע ממלח עד גיל שנה)
1/4 כוס פירורי לחם/פנקו
1. מערבבים בקערה דג, פטרוזיליה, בצל ירוק ולימון.
2. מערבבים פנימה את תפוח האדמה.
3. יוצרים קציצות ומצפים בשכבה דקה של פירורי לחם.
4. מעבירים לתבנית, על גבי נייר משומן מעט.
5. אופים 20-25 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה. הופכים בחצי הדרך.
הכנתי את הקציצות פעמיים: פעם עם טונה במים ובפעם השנייה עם מוסר ים. בשתי הפעמים הוספתי ככף שמן זית לתערובת. יצא טעים מאוד בשתי הדרכים🙂
הקציצה רכה מאוד, יתאים כאוכל אצבעות. שימו ❤ כי חשפתם תחילה בנפרד לכל רכיבי המתכון.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
יצא מעולה, גם כששכחתי פטרוזיליה. תושה רבה עבור עוד מתכון נהדר!
כיף ממש לשמוע, תודה!
אם אני מתכוונת להקפיא, יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה במשהו אחר? אולי בטטה? ותודה על אתר ומתכונים מושלמים. אני חוזרת לפה פעם אחרי פעם.
היי נעמי, מודה שלא ניסיתי כאן אבל בקטגוריה של קציצות תוכלי למצוא קציצות סלמון בטטה מושלמות (יש 2 גירסאות), אכן יעברו הקפאה מעולה!