17 גרם אבקת פסיליום (ניתן למצוא בחנויות מתמחות/טבע)
345 גרם (¼1 כוסות + 3 כפות) מים פושרים
215 גרם (¾1 כוסות + 2 כפות) קמח טפיוקה (ניתן להמיר בקורנפלור/קמח תפוח אדמה)
135 גרם (1 כוס) קמח דוחן (ניתן להמיר בקמח אורז מלא)
80 גרם (¾ כוס + 2 כפות) קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בקמח כוסמת/טף)
50 גרם (¼ כוס) סוכר
8 גרם (½2 כפית) שמרים אינסטנט (אם משתמשים בשמרים יבשים פעילים, השתמשו ב-10 גרם)
8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
7 גרם (2½ כפית) קסנטן גאם (ניתן למצוא בחנויות מתמחות/טבע)
7 גרם (¼1 כפית) מלח
1 ביצה L בטמפרטורת החדר
2 חלמונים L בטמפרטורת החדר
40 גרם (3 כפות) שמן זית
להברשהי:
1 ביצה טרופה
1-2 כפות שומשום, לפיזור על החלה לפני האפייה (לא חובה)
במתכון זה השתמשתי במיקסר אך ניתן בהחלט ללוש את הבצק גם ידנית.
הכנה:
עיצוב וקליעת צמה:
אִחסוּן:
החלה בהחלט במיטבה טרייה, ביום האפייה, אבל היא גם נשמרת היטב 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי סגור או עטופה היטב (כדי למנוע התייבשות). ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.
את המתכון המקורי תוכלו לראות בבלוג המעולה של Theloopywhisk.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן