1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מים חמימים
1 כוס מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כף סילאן/סירופ מייפל/דבש (דבש רק מעל גיל שנה)
2 כוסות קמח כוסמין/חיטה מלאים
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
1. בקערה קטנה מערבבים בעדינות חלב, מים, שמרים וסילאן. מניחים בצד לחמש דקות.
2. בקערה גדולה מערבבים קמחים ומלח.
3. מוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הקמחים.
4. מערבבים באמצעות כף עץ עד שהבצק מתחיל להתגבש. הבצק אמור להצליח להחזיק צורה של כדור. זה בסדר אם הבצק דביק מעט מאחר ואין כאן לישה.
5. מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת/נייר נצמד ל 5-6 שעות.
6. משמנים תבנית ומעצבים את הבצק כך שיתאים לצורתה. מכסים במגבת/נייר נצמד ונותנים לנוח 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. מחממים תנור ל-230 מעלות. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהלחם משחים. מוצאים מהתבנית ומאפשרים קירור מלא לפני החיתוך.
8. ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר/במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים.
1. הוסיפו מעט מים אם התערובת מרגישה יבשה.
2. הוסיפו יותר קמח אם התערובת דביקה מדי.
3. שמנו היטב את התבנית למניעת הידבקות הלחם.
4. תכננו את הזמנים היטב! התפחה ראשונה לוקחת 5-6 שעות והשניה עוד כ 1-2 שעות.
5. בתום האפיה, הוציאו את הלחם מהתבנית (מומלץ על גבי רשת).
6. תנו ללחם להצטנן לחלוטין טרם החיתוך.
7. החלק החיצוני של הלחם קשה, יתאים לפעוטות המסוגלים להתמודד עם מרקם דומה. במידת הצורך הסירו והגישו רק את החלק הפנימי הרך. שימו לב כי ילדכם נחשף לכל רכיבי המתכון.
8. ההמתקה כאן היא בכדי לעזור לשמרים לפעול.
9. בתמונות המצורפות תוכלו לראות את גירסת הקמח הלבן בלבד.
10. מומלץ להגיש עם ממרח מזין וטעים🙂
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
תודה רבה על המתכונים..
מעורר תיאבון ויצירתיות לבשל בכיף גם לקטנים וגם לעצמי (:
האם ניתן למלא את הלחם ? משהו כמו פסטו. או להוסיף טעמים כמו עגבניות מיובשות/ זיתים?
תודה רבה
היי, מאמינה שאין בעיה בכלל. נשמע יצירתי וטעים 🙂
היי
האם אפשר ללא המתקה בכלל?
אפשר