3/4 כוס עדשים אדומות (מומלץ להשרות לפחות לשעה ולסנן מנוזלים)
1+1/4 כוסות כל חלב שרוצים
3 תמרי מג'הול
1/2 כפית אבקת אפיה
מתיקות הפנקייק מעודנת. לקטנטנים זה יספיק בהחלט אך תמיד ניתן לשדרג עם תוספות כמו פירות/ממרחי אגוזים/בוטנים טבעיים, סילאן, סירופ מייפל טבעי ועוד.
הפנקייק רך ויתאים כאוכל אצבעות לתינוקות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 Responses
היי מורין,
יצא לי להכין כבר כמה מתכונים שלך לילד, בעיקר של עוגות בריאות ולביבות ויצא ממש סבבה.
חייבת להגיד שהמתכון של הפנקייק עדשים אדומות והתמרים לא יצא בכלל. מכיוון שעדשים אדומות מושרות בלבד לא עושות לבן שלי טוב בבטן בישלתי אותן בערך 10 דקות. מלבד זה, שמתי בדיוק את הכמויות שכתבת במתכון וטחנתי בבלנדר. העיסה פשוט נשארה כמו שהיא על המחבת, מלבד התחתית שבאיזשהו שלב נשרפה. ניסיתי לתקן בנגלה השניה ולהוסיף משקה סויה כדי שהיא תהיה יותר נוזלית ודומה לעיסה של פנקייק ועדיין – היא פשוט נשארה בלילה נוזלית שלא ניתן בכלל להפוך על המחבת. יצא בסוף ממש מלכלך ומאכזב וחבל, כי זה הרגיש שיש פה פוטנציאל לפנקייק מתקתק ובריא שאם רק היה יוצא במרקם של פנקייק – הילד שלי היה עף עליו.
חייבת להגיד שעד כה לא מצאתי מתכון ללביבות עם עדשים כתומות אמיתיות (ומבושלות, כאלו שלא יעשו לו כאב בטן) שיצא באמת מוצלח. במקום זה בסוף הכנתי לו לביבות עדשים על בסיס קמח עדשים כתומות, משקה סויה, גזר, בצל ופטרוזיליה, שתמיד עובד. רק קצת מבאס אותי שזה קמח עדשים ולא עדשים אמיתיות.
אז אם יש לך מתכון אחר מומלץ ללביבות / פנקייק עדשים כתומות שבושלו קצת לפני – אשמח לשמוע.
תודה,
לי
היי לי, זאת הסיבה שהעדשים אינן מבושלות, כי הן אכן נוטות להפוך לעיסה. יש לי מתכון שיעלה לאתר בקרוב עם עדשים, אך מדובר על מתכון מלוח. מוזמנת להתעדכן 🙂
יצא לי מאוד נוזלי, כאילו חסר קמח. הדבר היחיד ששיניתי היה במקום תמרים שמתי 3 כפות סילאן.
אולי צריך להוסיף פחות חלב?
היי, מתנצלת. ניסיתי רק לפי הגירסה המקורית שמופיעה במתכון. בכל מקרה זה מתכון ללא קמח. מקווה שיצא בפעם הבאה 🙂