פנקייק עדשים אדומות ותמרים

תודו שלא הייתם חושבים על שילוב שכזה :) אין כמו לצאת מהקופסה ולמצוא דרך נוספת להנגיש לקטנטנים עדשים אדומות שמלאות בדברים טובים! כל הטוב הזה ב-4 מרכיבים בלבד.

זמן הכנה: 15 דקות

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

3/4 כוס עדשים אדומות (מומלץ להשרות לפחות לשעה ולסנן מנוזלים)

1+1/4 כוסות כל חלב שרוצים

3 תמרי מג'הול

1/2 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומעבירים כ-2 כפות עבור כל פנקייק.
  3. הופכים לאחר הופעת בועות והתייצבות הקצוות.
  4. מגישים עם כל תוספת שאוהבים.

טיפים ותחליפים:

מתיקות הפנקייק מעודנת. לקטנטנים זה יספיק בהחלט אך תמיד ניתן לשדרג עם תוספות כמו פירות/ממרחי אגוזים/בוטנים טבעיים, סילאן, סירופ מייפל טבעי ועוד.

הפנקייק רך ויתאים כאוכל אצבעות לתינוקות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. היי מורין,
    יצא לי להכין כבר כמה מתכונים שלך לילד, בעיקר של עוגות בריאות ולביבות ויצא ממש סבבה.
    חייבת להגיד שהמתכון של הפנקייק עדשים אדומות והתמרים לא יצא בכלל. מכיוון שעדשים אדומות מושרות בלבד לא עושות לבן שלי טוב בבטן בישלתי אותן בערך 10 דקות. מלבד זה, שמתי בדיוק את הכמויות שכתבת במתכון וטחנתי בבלנדר. העיסה פשוט נשארה כמו שהיא על המחבת, מלבד התחתית שבאיזשהו שלב נשרפה. ניסיתי לתקן בנגלה השניה ולהוסיף משקה סויה כדי שהיא תהיה יותר נוזלית ודומה לעיסה של פנקייק ועדיין – היא פשוט נשארה בלילה נוזלית שלא ניתן בכלל להפוך על המחבת. יצא בסוף ממש מלכלך ומאכזב וחבל, כי זה הרגיש שיש פה פוטנציאל לפנקייק מתקתק ובריא שאם רק היה יוצא במרקם של פנקייק – הילד שלי היה עף עליו.
    חייבת להגיד שעד כה לא מצאתי מתכון ללביבות עם עדשים כתומות אמיתיות (ומבושלות, כאלו שלא יעשו לו כאב בטן) שיצא באמת מוצלח. במקום זה בסוף הכנתי לו לביבות עדשים על בסיס קמח עדשים כתומות, משקה סויה, גזר, בצל ופטרוזיליה, שתמיד עובד. רק קצת מבאס אותי שזה קמח עדשים ולא עדשים אמיתיות.
    אז אם יש לך מתכון אחר מומלץ ללביבות / פנקייק עדשים כתומות שבושלו קצת לפני – אשמח לשמוע.
    תודה,
    לי

    1. היי לי, זאת הסיבה שהעדשים אינן מבושלות, כי הן אכן נוטות להפוך לעיסה. יש לי מתכון שיעלה לאתר בקרוב עם עדשים, אך מדובר על מתכון מלוח. מוזמנת להתעדכן 🙂

  2. יצא לי מאוד נוזלי, כאילו חסר קמח. הדבר היחיד ששיניתי היה במקום תמרים שמתי 3 כפות סילאן.
    אולי צריך להוסיף פחות חלב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *