1 כוס עדשים ירוקות מושרות ומסוננות
1 בצל לבן
3-4 גבעולי סלרי
3 גזרים קלופים
3 שיני שום קצוצות
3 תפוחי אדמה קלופים
1 בטטה קטנה/דלעת קלופה
1.5 ליטר מים
1 כפית מלח (לתינוקות מומלץ להשמיט)
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
אפשרי:
חופן פטרוזיליה ו/או שמיר קצוצים
השתדלו להשתמש בעגבניות מרוסקות ללא תוספות.
כדאי למקסם ספיגתו של ברזל מהצומח, השתדלו להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, ברוקולי מאודה, פלפל לדוגמה).
ניתן להחליף את המים בציר ירקות, הטעמים משתבחים. המתכון שלי לציר ירקות בסיסי וטעים נמצא כאן.
וויתרתי על מלח כי השתמשתי בציר ירקות מרוכז ומתובל. השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
את המרק ניתן גם לטחון.
עבור תינוקות: במידה וטרם חשפתם לקטניות, עשו זאת בהדרגה מאחר והן עשירות בסיבים. התאימו מבחינת מרקם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים במקרר או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן