תערובת בסיס:
1/2 כוס עדשים כתומות/שחורות בלוגה
1/4 כוס קמח לבחירתכם
1 בצל לבן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 ביצה (או תחליף ראו הערות)
מלח פלפל
שמן זית לזילוף ושימון
ירק לבחירה: בטטה קטנה מבושלת, סלק בינוני מגורד/גזר מגורד/קישוא מגורד
1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד התרככות (כ 15-20 דקות). מסננים מנוזלים ומשאירים להתקרר מעט.
2. מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה, מוסיפים את העדשים ואת הירק שבחרתם.
3. יוצרים לביבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן. מזלפים מעט שמן זית מעל כל לביבה לשמירת העסיסיות.
4. אופים כ 25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות.
5. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
אני אוהבת לערבב את הבסיס ואז לחלק לשתי קערות כדי שיצאו לי לפחות 2 אפשרויות מגוונות. כאן בתמונה: לביבות בטטה וסלק.
את הירקות אני מגרדת בחורים הקטנים של הפומפייה.
תחליפי ביצה: 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת. במידה ומשתמשים בעדשים כתומות, העיסה "תחזיק" גם ללא תחליף🙂
אפשר להשתמש כאן בקמח רגיל/מלא/לל"ג לבחירתכם.
ממליצה להשרות את העדשים שעה-שעתיים טרם הבישול.
השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
מרקם הלביבות רך יחסית. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
הצעת הגשה: לצד טחינה ביתית וירקות טריים😍
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 Responses
היי,
האם הבצל אמור להיות חי? אם כן האם צריך לסחוט?
תודה
היי, הבצל אמור להיקצץ דק ונאפה בתנור. אם יש רתיעה ממרקם זה אפשר לוותר כמובן.