עוגיות עדשים אדומות, שיבולת שועל ובננה

חיפשתי דרך לשלב עדשים כתומות כדי להתחיל ולחשוף את אלה, בין היתר לקטניות. בהתחלה זה היה פשוט כי בישלתי את העדשים עם מרק ירקות, אבל כשניסיתי מתכונים מורכבים יותר נחלתי בעיקר אכזבה ואז מצאתי מתכון לעוגיה שעשויה מגזר ועדשים כתומות! העוגיה יוצאת במרקם רך ונימוח, המתיקות מעודנת- בדיוק לקטנטנים :) שותף באהבה לראשונה ביולי 2020.

מצרכים:

1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות עד ריכוך מלא עם 1 כוס מים

1 כוס שיבולת שועל

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית קינמון

1/2 כוס חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים אחרת לבחירתכן)

1/2 כוס יוגורט יווני

1 בננה בשלה בינונית

1 כוס גזר מגורד (כ-2 גזרים בינוניים)

אופן הכנה:

  1. מבשלים את העדשים ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  2. במעבד מזון- טוחנים את השיבולת השועל לקמח. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסודה והקינמון.
  3. מוסיפים למעבד המזון את העדשים, חמאת השקדים, יוגורט ובננה.
  4. טוחנים עד מרקם חלק. מאחדים עם הקערה השניה ומוסיפים את הגזרים.
  5. על גבי תבנית עם נייר אפיה משטחים את הבלילה (לא דק מדי שלא ישרף בקצוות) ומכניסים ל 20-25 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. מצננים לחלוטין לפני החיתוך. מתקבלת עוגיה ענקית, אפשר לחתוך בכל צורה שעולה על דעתכן ותהיה נוחה לתינוק/פעוט לאכול.

טיפים ותחליפים:

אופציית המתקה נוספת (מלבד הבננה): מוסיפים 4 תמרי מג'הול וטוחנים אותם יחד עם העדשים.

מילה של תזונאית ילדים-  על מנת לייעל ספיגת ברזל מהצומח ( במקרה כאן של העדשים הכתומות), הגישו את המנה לצד מזון עשיר בויטמין C כמו למשל קיווי, פלפל ותותים.

מרקם העוגיה רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. היי, אם אני רוצה להמיר את העדשים והשיבולת לקמחים, מה הכמויות שצריך?
    כוס קמח עדשים, כוס קמח שיבולת?
    תודה על המתכונים שלך- מצוינים!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *