עוגיות עדשים אדומות, שיבולת שועל ובננה

חיפשתי דרך לשלב עדשים כתומות כדי להתחיל ולחשוף את אלה, בין היתר לקטניות. בהתחלה זה היה פשוט כי בישלתי את העדשים עם מרק ירקות, אבל כשניסיתי מתכונים מורכבים יותר נחלתי בעיקר אכזבה ואז מצאתי מתכון לעוגיה שעשויה מגזר ועדשים כתומות! העוגיה יוצאת במרקם רך ונימוח, המתיקות מעודנת- בדיוק לקטנטנים :) שותף באהבה לראשונה ביולי 2020.

מצרכים:

1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות עד ריכוך מלא עם 1 כוס מים

1 כוס שיבולת שועל

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית קינמון

1/2 כוס חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים אחרת לבחירתכן)

1/2 כוס יוגורט יווני

1 בננה בשלה בינונית

1 כוס גזר מגורד (כ-2 גזרים בינוניים)

אופן הכנה:

  1. מבשלים את העדשים ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  2. במעבד מזון- טוחנים את השיבולת השועל לקמח. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסודה והקינמון.
  3. מוסיפים למעבד המזון את העדשים, חמאת השקדים, יוגורט ובננה.
  4. טוחנים עד מרקם חלק. מאחדים עם הקערה השניה ומוסיפים את הגזרים.
  5. על גבי תבנית עם נייר אפיה משטחים את הבלילה (לא דק מדי שלא ישרף בקצוות) ומכניסים ל 20-25 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. מצננים לחלוטין לפני החיתוך. מתקבלת עוגיה ענקית, אפשר לחתוך בכל צורה שעולה על דעתכן ותהיה נוחה לתינוק/פעוט לאכול.

טיפים ותחליפים:

אופציית המתקה נוספת (מלבד הבננה): מוסיפים 4 תמרי מג'הול וטוחנים אותם יחד עם העדשים.

מילה של תזונאית ילדים-  על מנת לייעל ספיגת ברזל מהצומח ( במקרה כאן של העדשים הכתומות), הגישו את המנה לצד מזון עשיר בויטמין C כמו למשל קיווי, פלפל ותותים.

מרקם העוגיה רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. היי, אם אני רוצה להמיר את העדשים והשיבולת לקמחים, מה הכמויות שצריך?
    כוס קמח עדשים, כוס קמח שיבולת?
    תודה על המתכונים שלך- מצוינים!!

להגיב על סופיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *