2 בטטות בינוניות
1/2 כוס עדשים אדומות
1/2 בצל סגול
1 כף שמן זית
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
1. מקלפים את הבטטות וחותכים גס.
2. מעסים את הבטטות בשמן זית ובתבלינים.
3. אופים 30 דקות ב-180 מעלות עד התרככות.
4. מטגנים מעט את הבצל.
5. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים עם מים ומבשלים 10 דקות. מסננים מנוזלים.
6. טוחנים את העדשים עם הבצל.
7. מועכים את הבטטות ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והבצל ומערבבים.
8. מעבירים למקרר לחצי שעה.
9. יוצרים לביבות ומעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה משומן מעט.
10. אופים כ 10 דקות/עד התייצבות ב-180 מעלות.
ממליצה להשרות תחילה את העדשים במים (לפחות שעה-שעתיים).
עבור תינוקות: יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הלביבה רכה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אפשר לבשל/לאדות את הבטטה ולהוסיף תבלינים אחרי אבל סמכו עליי שככה יוצא הכי טעים🙂
הצעת הגשה: עם טחינה מעל וירקות בצד😊
מאחסנים במקרר עד 3 ימים, אפשר גם להקפיא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 Responses
אפשר בבקשה הסבר למאותגרות על איך לטחון את הבצל והעדשים? אפשק בבלנדר מוט?
היי, בטח 🙂 אפשרי עם מוט בלנדר
היי אפשר במקום עדשים מבושלות להשתמש בקמח עדשים? תודה!
מניחה שכן, לצערי לא יודעת להגיד מהי ההמרה המדוייקת כאן