לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

זמן הכנה: שעה+

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

1/2 כוס עדשים אדומות

1/2 בצל סגול

1 כף שמן זית

1/4 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

1. מקלפים את הבטטות וחותכים גס.

2. ‏מעסים את הבטטות בשמן זית ובתבלינים.

3. ‏אופים 30 דקות ב-180 מעלות עד התרככות.

4. ‏מטגנים מעט את הבצל.

5. ‏מעבירים את העדשים לסיר, מכסים עם מים ומבשלים 10 דקות. מסננים מנוזלים.

6. ‏טוחנים את העדשים עם הבצל.

7. ‏מועכים את הבטטות ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והבצל ומערבבים.

8. ‏מעבירים למקרר לחצי שעה.

9. ‏יוצרים לביבות ומעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה משומן מעט.

10. ‏אופים כ 10 דקות/עד התייצבות ב-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

ממליצה להשרות תחילה את העדשים במים (לפחות שעה-שעתיים).

עבור תינוקות: יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הלביבה רכה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אפשר לבשל/לאדות את הבטטה ולהוסיף תבלינים אחרי אבל סמכו עליי שככה יוצא הכי טעים🙂
הצעת הגשה: עם טחינה מעל וירקות בצד😊

מאחסנים במקרר עד 3 ימים, אפשר גם להקפיא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

מאפה קינואה ושיבולת שועל

קינואה לארוחת בוקר? בוודאי :) קבלו רעיון למאפה שנע בין דייסה לעוגה. מזין, עשיר, בדיוק לידיים קטנטנות!

פנקייק אבוקדו בננה

השילוב המוצלח של אבוקדו ובננה? עכשיו בגירסת האוכל אצבע. רך, טעים, מזין ומושלם לקטנטנים!

מרק עדשים וירקות

כשמתקרר בחוץ חייב שיהיה מתכון למרק חם ומחמם בהישג יד :) לפניכם מרק פשוט, מזין, עשיר שיתאים לכל המשפחה!

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. אפשר בבקשה הסבר למאותגרות על איך לטחון את הבצל והעדשים? אפשק בבלנדר מוט?

  2. היי אפשר במקום עדשים מבושלות להשתמש בקמח עדשים? תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *