1 כוס שיבולת שועל
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס קוקוס טחון
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
3 כפות חמאה או שמן קוקוס מומסים
1 בננה גדולה ובשלה
1 מנגו חתוך לקוביות
אפשרי להמתקה נוספת:
1 כף סילאן/סירופ מייפל
1. מכניסים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה וקוקוס אל תוך מעבד מזון/בלנדר וטוחנים.
2. מוסיפים ביצה, חמאה ובננה וטוחנים עד איחוד המרכיבים.
3. מניחים נייר אפיה על גבי התבנית.
4. לוקחים 1/2 מהתערובת ומשטחים על גבי הנייר אפיה.
5. מפזרים מעל את קוביות המנגו ומכסים עם תערובת הבלילה הנותרת.
6. אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
7. מחכים שיתקרר לחלוטין וחותכים לריבועים.
במקום ביצה ניתן להוסיף 1/2 בננה גדולה נוספת.
מאחסנים במקרר. אין צורך לחמם. טעים כשמוגש קר או בטמפרטורת החדר.
אל דאגה אם התערובת נוזלית מעט ולא מתפרסת בצורה אחידה מעל המנגו. באפיה זה מסתדר🙂
עבור תינוקות:
ניתן לטחון את המנגו למחית חלקה. המאפה רך, יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, עבור תינוקות המיומנים באכילת מרקם זה. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לכל מרכיבי המתכון בנפרד.
ממליצה לוותר על המתקה לקטנטנים. בננה בשלה מאוד ומנגו יתנו מתיקות מספקת במקרה הזה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן