בוריקיטס קמח כוסמין מלא

ברוכים הבאים ל#פרוייקטקטניות🙂 בשבועות הבאים יעלו מגוון מתכונים שיתאימו לטווח גילים רחב. שנתחיל?🥰 מתכון מדהים וטעים לבוריקיטס בהשראת אריאל בן חמו הנפלאה. המילוי של הבוריקיטס פרי יצירתי (רמז- אם חיפשתן דרך יצירתית לחשיפה ושילוב של הילדים לקטניות, תפסיקו לחפש😛).

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין/חיטה מלאים

חצי כוס מים פושרים

1/3 כוס + כף שמן זית

אפשרי:

ביצה טרופה להברשה

שומשום מעל הבוריקיטס

למילוי שלי:

1/4 כוס עדשים ירוקות מושרות

1 בטטה בינונית-קטנה קלופה חתוכה

1 בצל לבן קטן חתוך דק

אפשרי: מלח פלפל לפי הטעם

רעיונות למילויים אחרים:

גבינה בולגרית, גבינת טוב טעם, קוטג', זיתים.

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

1. מערבבים קמח, מים ושמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה או על משטח מקומח.

3. בעזרת חותכן עוגיות/כוס קורצים עיגולים.

4. ממלאים כל עיגול במעט מילוי וסוגרים בעדינות לחצי.

5. לוחצים ומהדקים את החיבור בקצה הבוריקיטס לסגירה טובה.

6. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

7. ‏אם רוצים, מברישים עם ביצה וזורים מעל כל יחידה שומשום.

8. מחממים תנור ל –190 מעלות.

9. אופים כ 20-25 דקות או עד שהבוריקיטס מעט משחימים בצדדים ומלמטה.

הכנת המילוי:

1. משרים את העדשים במים ללפחות שעה, אפשר גם יותר.

2. ‏מבשלים את הבטטה לפירה רך.

3. ‏מסננים את העדשים מנוזלים, מבשלים בסיר עם מים עד התרככות, מסננים.

4. ‏מחממים מחבת משומנת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

5. ‏מועכים את הבטטה יחד עם העדשים. מוסיפים בצל ותבלינים ומערבבים.

טיפים ותחליפים:

השתמשתי כאן בקמח כוסמין מלא. אפשרי לשלב חצי קמח רגיל עם מלא.

לספיגה טובה יותר של הברזל מהעדשים שלבו מזון עשיר בויטמין C לצד הבוריקיטס (עגבניות, פלפל, תותים, אפרסק/נקטרינה, קיוי, מלון ועוד).

המרקם קריספי. לא יתאים כאוכל אצבעות התחלתי! מדובר על מיני בורקס שדורש יכולת נגיסה ולעיסה. הייתי מכוונת כאן מגיל שנה והלאה. בכל מקרה, וודאו כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

את המתכון המלא של בריאלי תוכלו למצוא כאן.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *