בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 18 יחידות

מצרכים:

½ כוס קמח טפיוקה

½ כוס קמח אורז רגיל/מלא

½ כוס קמח שקדים

¼ כוס קורנפלור או קמח תפוח אדמה

1 כפית קסנתן גאם (למרקם גמיש יותר)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אפשר להמיר ב-80 מ"ל שמן קוקוס קר)

¼ כוס יוגורט טבעי או חלב קוקוס (למרקם רך יותר)

½ כפית מלח

1 ביצה

1 כף חומץ תפוחים

למילוי:
אני הלכתי על מיקס של גבינת חמד וגבינות קשות כמו גאודה ועיזים. גמיש לגמרי. מוסיפים קצת גבינה לבנה כדי לייצב את התערובת. צריך כמות של ככוס וחצי גבינות סך הכל.

לציפוי:

ביצה טרופה ושומשום

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל הקמחים, קסנתן גאם, והמלח בקערה גדולה.
2. מוסיפים את החמאה ומפוררים לתערובת פירורית בעזרת הידיים או מעבד מזון.
3. מוסיפים ביצה, חומץ תפוחים ויוגורט ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים קרים.
4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח (אפשר בין שני ניירות אפייה).
7. קורצים עיגולים, ממלאים בכפית מהמילוי וסוגרים לחצי ירח.
8. מהדקים היטב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
9. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
10. אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

טיפים ותחליפים:

קסנתן גאם וקמח טפיוקה ניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרים ללא גלוטן או ברשתות כמו ניצת הדובדבן.

ניתן להמיר את קמח הטפיוקה לקמח קורנפלור נוסף.
את חומץ התפוחים נותן להמיר לחומץ רגיל.

אפשרי לגמרי להכין את הבצק יום קודם. הניחו בנייר נצמד, השטיחו מעט והניחו במקרר.

המרקם קריספי. לא יתאים כאוכל אצבעות התחלתי! מדובר על מיני בורקס שדורש יכולת נגיסה ולעיסה. הייתי מכוונת כאן מגיל שנה והלאה. בכל מקרה, וודאו כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פיתה ללא גלוטן

זאת הפיתה הכי טובה שתכינו 🙂 היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי. 8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *