חטיפי שיבולת שועל, תפוח עץ וחמאת בוטנים

אם חיפשתם לקחת משהו קטן וביתי לקטנטנים לטיול/נסיעה הבאים, הגעתם למקום הנכון🙂 לקחתי את דייסת שיבולת השועל שכולנו אוהבים והכנתי ממנה חטיף עם מרקם כיפי וטעם מושלם.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 10 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס קמח שיבולת שועל

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה

1 תפוח עץ בינוני מקולף ומגורד

אפשרי להמתקה:

1.5 כפות סירופ מייפל/סילאן

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: שיבולת שועל, קמח, קינמון ואבקת אפיה.

2. ‏בקערה קטנה נפרדת מערבבים רסק תפוחים, חמאת בוטנים, מייפל/סילאן ותפוח מגורד.

3. ‏שופכים את קערת החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים.

4. ‏משטחים קלות על גבי תבנית עם נייר אפיה.

5. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מחכים שיתקרר וחותכים.

7. ‏מאחסנים בטמפ' החדר/במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

את רסק התפוחים ניתן להמיר בבננה קטנה או ביצה.

ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. אפשרי להמיר לקמח רגיל, המרקם משתנה מעט.

ניתן להמיר את חמאת הבוטנים לכל חמאת אגוזים אחרת.

הזלפתי מעל חמאת שקדים.

שימו לב לא לשטח את הבלילה יותר מדי.

מרקם המאפה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים. במקרה הזה המתיקות שתתקבל תהיה מעודנת ותגיע מהרסק והתפוח. ניתן לזלף במידת הצורך מעט סילאן לפני ההגשה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *