חטיפי שיבולת שועל, תפוח עץ וחמאת בוטנים

אם חיפשתם לקחת משהו קטן וביתי לקטנטנים לטיול/נסיעה הבאים, הגעתם למקום הנכון🙂 לקחתי את דייסת שיבולת השועל שכולנו אוהבים והכנתי ממנה חטיף עם מרקם כיפי וטעם מושלם.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 10 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס קמח שיבולת שועל

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה

1 תפוח עץ בינוני מקולף ומגורד

אפשרי להמתקה:

1.5 כפות סירופ מייפל/סילאן

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: שיבולת שועל, קמח, קינמון ואבקת אפיה.

2. ‏בקערה קטנה נפרדת מערבבים רסק תפוחים, חמאת בוטנים, מייפל/סילאן ותפוח מגורד.

3. ‏שופכים את קערת החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים.

4. ‏משטחים קלות על גבי תבנית עם נייר אפיה.

5. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מחכים שיתקרר וחותכים.

7. ‏מאחסנים בטמפ' החדר/במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

את רסק התפוחים ניתן להמיר בבננה קטנה או ביצה.

ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. אפשרי להמיר לקמח רגיל, המרקם משתנה מעט.

ניתן להמיר את חמאת הבוטנים לכל חמאת אגוזים אחרת.

הזלפתי מעל חמאת שקדים.

שימו לב לא לשטח את הבלילה יותר מדי.

מרקם המאפה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים. במקרה הזה המתיקות שתתקבל תהיה מעודנת ותגיע מהרסק והתפוח. ניתן לזלף במידת הצורך מעט סילאן לפני ההגשה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *