1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס קמח שיבולת שועל
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק
2 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה
1 תפוח עץ בינוני מקולף ומגורד
אפשרי להמתקה:
1.5 כפות סירופ מייפל/סילאן
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: שיבולת שועל, קמח, קינמון ואבקת אפיה.
2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים רסק תפוחים, חמאת בוטנים, מייפל/סילאן ותפוח מגורד.
3. שופכים את קערת החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים.
4. משטחים קלות על גבי תבנית עם נייר אפיה.
5. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.
6. מחכים שיתקרר וחותכים.
7. מאחסנים בטמפ' החדר/במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
את רסק התפוחים ניתן להמיר בבננה קטנה או ביצה.
ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. אפשרי להמיר לקמח רגיל, המרקם משתנה מעט.
ניתן להמיר את חמאת הבוטנים לכל חמאת אגוזים אחרת.
הזלפתי מעל חמאת שקדים.
שימו לב לא לשטח את הבלילה יותר מדי.
מרקם המאפה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
ממליצה להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים. במקרה הזה המתיקות שתתקבל תהיה מעודנת ותגיע מהרסק והתפוח. ניתן לזלף במידת הצורך מעט סילאן לפני ההגשה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן