חטיפי שיבולת שועל, תפוח עץ וחמאת בוטנים

אם חיפשתם לקחת משהו קטן וביתי לקטנטנים לטיול/נסיעה הבאים, הגעתם למקום הנכון🙂 לקחתי את דייסת שיבולת השועל שכולנו אוהבים והכנתי ממנה חטיף עם מרקם כיפי וטעם מושלם.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 10 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס קמח שיבולת שועל

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות חמאת בוטנים טבעית וחלקה

1 תפוח עץ בינוני מקולף ומגורד

אפשרי להמתקה:

1.5 כפות סירופ מייפל/סילאן

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: שיבולת שועל, קמח, קינמון ואבקת אפיה.

2. ‏בקערה קטנה נפרדת מערבבים רסק תפוחים, חמאת בוטנים, מייפל/סילאן ותפוח מגורד.

3. ‏שופכים את קערת החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים.

4. ‏משטחים קלות על גבי תבנית עם נייר אפיה.

5. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מחכים שיתקרר וחותכים.

7. ‏מאחסנים בטמפ' החדר/במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

את רסק התפוחים ניתן להמיר בבננה קטנה או ביצה.

ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. אפשרי להמיר לקמח רגיל, המרקם משתנה מעט.

ניתן להמיר את חמאת הבוטנים לכל חמאת אגוזים אחרת.

הזלפתי מעל חמאת שקדים.

שימו לב לא לשטח את הבלילה יותר מדי.

מרקם המאפה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים. במקרה הזה המתיקות שתתקבל תהיה מעודנת ותגיע מהרסק והתפוח. ניתן לזלף במידת הצורך מעט סילאן לפני ההגשה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *