1 כוס שיבולת שועל מלאה (עבה)
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת אפיה
1 בננה מעוכה בשלה
1 כוס חלב לבחירתכם
לציפוי
3 כפות ממרח שקדים
2 כפות קמח שקדים
2 כפות מייפל/סילאן
אפשרי:
שברי שקדים מעל (לוותר אם מיועד לילדים מתחת לגיל 5 שנים)
1. מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר בתבנית (במידה ומשתמשים בתבנית שאינה עשויה סיליקון, מומלץ לשמן אותה תחילה).
2. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומשלבים אל תוך תערובת שיבולת השועל. אם בוחרים להשתמש- מפזרים שברי שקדים מעל.
3. אופים ב-180 מעלות כ 25 דקות.
מרקם המאפה רך. אם מיועד לקטנטנים, השתמשו בשיבולת שועל דקה וותרו על ההמתקה. בחרו בבננה בשלה מאוד- המתיקות המעודנת תספיק עבורם בהחלט.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
14 תגובות
היי,
ניתן לשמור בקירור/הקפאה? ולמשך כמה זמן? תודה!
בטח, עד 3 חודשים
לא מוסבר אך אופים בשכבה אחת על כל התבנית של התנור ואז לשבור לחתיכות ?
היי מלי, מערבבים הכל בתבנית ואחרי שהמאפה מוכן והצטנן חותכים
היי יש תחליף לבננה? ( מאישה שמתעבת בננות )
היי אביגיל, נסי להמיר בגביע קטן של רסק תפוחים
לא ברור. את מרכיבי הציפוי מערבבים ומשטחים על התחתית, או שמערבבים ממש עם התחתית? ואז בעצם לא מדובר בציפוי.
תודה.
היי דבורה, את הציפוי מערבבים אלת תוך הבלילה. לא חייב להיטמע לחלוטין
היי
מה גודל התבנית המתאים לכמויות במרשם?
היי רשום בראש העמוד, מרובעת כ 23 ס"מ
מכינה כבר פעם שנייה,
איזה כיף שלא צריך ביצים.
יוצא מושלם
שמחה ממש לשמוע 🙂
הייי, מתכון שנראה מעולה, רק אם אפשר יותר הסבר ככה על אופן ההכנה, כמו- אפשר לשייש את הציפוי מעל התערובת, והאם לשמן את הנייר אפיה? בכלל לא כתוב צריך נייר אפיה. בכל מקרה, הכל נדבק לי לנייר אפיה, כך שכנאה היה צריך לשמן. כשניסיתי להוציא, הכל התפורר…
אבל בסך הכל טעים!!
היי בלה, אני אוסיף את הפרטים שציינת. כעיקרון אם משתמשים בתבנית שאינה סיליקונית תמיד כדאי לשמן תחילה. מקווה שיצליח לך בפעם הבאה 🙂