שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: 23 ס"מ

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל מלאה (עבה)

1/2 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 בננה מעוכה בשלה

1 כוס חלב לבחירתכם

לציפוי

3 כפות ממרח שקדים

2 כפות קמח שקדים

2 כפות מייפל/סילאן

אפשרי:

שברי שקדים מעל (לוותר אם מיועד לילדים מתחת לגיל 5 שנים)

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר בתבנית (במידה ומשתמשים בתבנית שאינה עשויה סיליקון, מומלץ לשמן אותה תחילה).
2. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומשלבים אל תוך תערובת שיבולת השועל. אם בוחרים להשתמש- מפזרים שברי שקדים מעל.
3. אופים ב-180 מעלות כ 25 דקות.

טיפים ותחליפים:

מרקם המאפה רך. אם מיועד לקטנטנים, השתמשו בשיבולת שועל דקה וותרו על ההמתקה. בחרו בבננה בשלה מאוד- המתיקות המעודנת תספיק עבורם בהחלט.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

כדורי תמרים וקשיו

כדורים מתוקים ועשירים ללא סוכר מוסף. יתאימו כמשהו קטן וטוב לפעוטות ולכל המשפחה.

לביבות תפוח אדמה ממולאות בגבינה

את המתכון הזה מצאתי ברשת וידעתי מייד שאני רוצה להעלות ולשתף אותו גם כאן. מדובר על לביבה שעשויה מ-2 מרכיבים ונהדרת כארוחת ערב לצד ירקות. כמה דקות הכנה וקיבלנו ביס שווה במיוחד!

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

מאפה קינואה ושיבולת שועל

קינואה לארוחת בוקר? בוודאי :) קבלו רעיון למאפה שנע בין דייסה לעוגה. מזין, עשיר, בדיוק לידיים קטנטנות!

פנקייק אבוקדו בננה

השילוב המוצלח של אבוקדו ובננה? עכשיו בגירסת האוכל אצבע. רך, טעים, מזין ומושלם לקטנטנים!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 תגובות

      1. לא מוסבר אך אופים בשכבה אחת על כל התבנית של התנור ואז לשבור לחתיכות ?

      1. לא ברור. את מרכיבי הציפוי מערבבים ומשטחים על התחתית, או שמערבבים ממש עם התחתית? ואז בעצם לא מדובר בציפוי.
        תודה.

  1. הייי, מתכון שנראה מעולה, רק אם אפשר יותר הסבר ככה על אופן ההכנה, כמו- אפשר לשייש את הציפוי מעל התערובת, והאם לשמן את הנייר אפיה? בכלל לא כתוב צריך נייר אפיה. בכל מקרה, הכל נדבק לי לנייר אפיה, כך שכנאה היה צריך לשמן. כשניסיתי להוציא, הכל התפורר…
    אבל בסך הכל טעים!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *