1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1 כף זרעי צ'יה
מעט קינמון טחון
1/4 כפית תמצית וניל
2 כפות של צימוקים או פירות יבשים אחרים (לתינוקות ראו הערות)
3/4 כוס חלב/משקה צמחי מחוממים (לא להביא לרתיחה)
אפשרי: 1 כפית סירופ מייפל/סילאן
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
2. מעבירים לקערה: שיבולת שועל, זרעי צ'יה, קינמון, תמצית וניל, צימוקים, מייפל ומערבבים.
3. שופכים את החלב החם/משקה צמחי ונותנים לעמוד ל-5 דקות.
4. מעבירים ככף מהבלילה אל תוך כל שקע בתבנית.
5. אופים כ-12 דקות עד התייצבות.
6. מצננים, מוצאים מהתבנית ומגישים.
7. ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
הצעת הגשה: לצד פרי טרי
ניתן לשלב זרעי צ'יה החל מגיל חצי שנה אבל במתינות וכחלק ממגוון משתי סיבות עיקריות:
#מאחר והם עשירים בסיבים תזונתיים, עבור תינוקות, צריכה בכמות גבוהה מדי עלולה לגרום לחוסר נוחות במערכת העיכול ולתחושת שובע על חשבון נוטריינטים אחרים.
#זרעי הצ'יה מכילים אוקסלטים שעשויים להפריע לספיגה של חלק מהמינרלים. אז לא לשכוח- מגוון🙂
את זרעי הצ'יה ניתן לשלב כחלק מדייסה, יוגורט, מחיות פרי/ירק ומאפים שונים.
עבור תינוקות: את הפירות היבשים הייתי ממליצה להחליף באוכמניות/פטל חתוכים ולוותר על המתקה. במידה ואינכם רוצים להשתמש בחלב פרה, השתמשו במשקה צמחי כמו סויה ללא תוספת סוכר או הכינו "חלב" ביתי משלכם.
מרקם המאפה רך ויתאים לשלב של אוכל אצבעות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.
אין לכם שיבולת שועל דקה? ניתן פשוט לטחון למרקם הרצוי.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן