פנקייק אפונה

אפונה טובה לקטנטנים שלנו, מאוד. היא מהווה מקור לסיבים, פחמימות, חלבון, אבץ, חומצה פולית ועוד ועוד. טעמה עדין ואפשר בכיף לשלב אותה בתבשילים, מרקים, ממרחים וכן גם בפנקייק🙂

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 14 יחידות

פנקייק אפונה

מצרכים:

1 כוס אפונה קפואה

1/2 כוס שיבולת שועל דקה

1/2 חבילת קוטג' (חצי חבילה של 250 גרם)

2 ביצים או תחליף (בהערות)

אפשרי:

‏50 גרם גבינת פטה/מלח

אופן הכנה:

1. מבשלים את האפונה לפי הוראות היצרן, מסננים מנוזלים.

2. טוחנים הכל יחד עד למרקם חלק. 

3. מחממים מעט שמן על מחבת ויוצקים מהבלילה.

4. הופכים לאחר הופעת בועות על גבי הפנקייק.

5. מוצאים את הפנקייקים מהמחבת לאחר הזהבה משני הצדדים.

טיפים ותחליפים:

תחליף ביצה אפשרי: 4 כפות טופו מעוך מעורבב עם מעט מים.

ניתן להמיר את שיבולת השועל בקמח רגיל/מלא.

הוספתי את גבינת הפטה/מלח לקבלת טעם. עבור תינוקות, ממליצה לוותר.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

מרקם הפנקייק רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

כאן תוכלו למצוא מידע על חשיפה למוצרי חלב בתזונת התינוק.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

5 תגובות

  1. היי מורין, הבת שלי אלרגית לחלב, איזה תחליף אני יכולה להשתמש במקום הקוטג׳?
    תודה לך.

  2. ניסיתי עם טופו וקצת מלח, יצא טעים מאוד. ניסיתי עם שמנת חמוצה במקום קוטג', כי זה מה שהיה לי, וקצת מלח, יצא טעים, אבל טעם חלבי/גבינתי מורגש.

  3. היי, אפונה יבשה? אפשר להשתמש באפונה קפואה ואם כן מה הכמות? תודה

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *