עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה וטבעית

1/3 כוס סירופ מייפל טבעי

1 כוס קמח שקדים (או  3/4 כוס קמח שיבולת שועל)

אפשרי למילוי העוגיות:

1/4 כוס חמאת בוטנים

1 כף דבש/סילאן/סירופ מייפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד חמאת בוטנים, סירופ מייפל וקמח שקדים בקערה גדולה עד קבלת בצק נוח לעבודה.
  3. לוקחים מהתערובת ויוצרים כדור קטן. ניתן להרטיב מעט ידיים כדי להקל על הכדרור. מצמידים אליו כדור נוסף (השתדלו ליצור גודל אחיד, ראו תמונה מטה)
  4. לוחצים כלפי מטה כדי לשטח, ניתן להשתמש במזלג. מוודאים ששני חלקים מחוברים.
  5. אופים במשך 9-12 דקות, או עד להזהבה קלה בקצוות.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני המילוי בממרח חמאת בוטנים.
  7. לאחר מכן מורחים מלית חמאת בוטנים על פני חצי מהעוגיות וסוגרים ל"כריך".
  8. ניתן לשמור עד 3 ימים או להקפיא.

טיפים ותחליפים:

מרקם העוגיות רך אך דורש יכולת נגיסה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אנא שימו לב כי דבש ניתן רק אחרי גיל שנה ובכל מקרה: במידה וילדכם נחשפים לעוגיות  קנויות בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף.  לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

מאפינס פיצה

שיניתי, דייקתי והכנתי סרטון שממש עושה לי חשק לטוס לאיטליה🙃 עד אז, בואו נכין מאפינס פיצה רך עם ירקות😀

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *