עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות האהובות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה וטבעית

1/3 כוס סירופ מייפל טבעי

1 כוס קמח שקדים (או  3/4 כוס קמח שיבולת שועל)

אפשרי למילוי העוגיות:

1/4 כוס חמאת בוטנים

1 כף דבש/סילאן/סירופ מייפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד חמאת בוטנים, סירופ מייפל וקמח שקדים בקערה גדולה עד קבלת בצק נוח לעבודה.
  3. לוקחים מהתערובת ויוצרים כדור קטן. ניתן להרטיב מעט ידיים כדי להקל על הכדרור. מצמידים אליו כדור נוסף (השתדלו ליצור גודל אחיד, ראו תמונה מטה)
  4. לוחצים כלפי מטה כדי לשטח, ניתן להשתמש במזלג. מוודאים ששני חלקים מחוברים.
  5. אופים במשך 9-12 דקות, או עד להזהבה קלה בקצוות.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני המילוי בממרח חמאת בוטנים.
  7. לאחר מכן מורחים מלית חמאת בוטנים על פני חצי מהעוגיות וסוגרים ל"סנדוויץ'".
  8. ניתן לשמור עד 3 ימים או להקפיא.

טיפים ותחליפים:

מרקם העוגיות רך אך דורש יכולת נגיסה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אנא שימו לב כי דבש ניתן רק אחרי גיל שנה ובכל מקרה: במידה וילדכם נחשפים לעוגיות  קנויות בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף.  לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. הי מורן, תודה על המתכון
    למה צריך להצמיד את שתי העוגיות באפייה?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *