2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים/1 קופסת שימורים מסוננים מנוזלים
2 פלפלים אדומים
4 כפות מים (אפשר להשתמש במי החומוס)
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס טחינה גולמית (עבור קטנטנים עם מניעה לשומשום, ניתן להמיר לשמן זית).
אפשרי:
מלח לפי הטעם (מומלץ להשמיט עבור תינוקות)
1. חותכים את הפלפלים לרבעים, מוסיפים מעט שמן זית וקולים בתנור עם החלק של הקליפה מעלה עד התרככות (כ-30 דקות ב-180 מעלות).
2. מצננים ומסירים את קליפת הפלפל.
3. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
4. שומרים במקרר עד 3 ימים.
1️⃣ גרגרי חומוס עשירים בהמון יתרונות תזונתיים: חלבון וברזל החשובים לגדילה והתפתחות, אבץ וויטמין B6 התומכים במערכת החיסונית של התינוק.
2️⃣ יש המון המון אפשרויות: גרגרים יבשים, קפואים, בקופסאות קרטון ומשומרים. תזונתית, ההבדלים יהיו יחסית זניחים (שזה כמובן יתרון). לא לכולם מתאים לשלב שימורים וזה בסדר. עבור מי שכן- כל עוד זה חלק ממגוון לצד מזונות טריים אין מניעה. נסו לחפש מותג ללא חומר משמר ועם רשימת רכיבים קצרה ומוכרת. ניתן לשטוף את גרגרי החומוס המשומרים ובכך להפחית משמעותית את כמויות המלח (או לקנות מוצר ללא תוספת מלח).
3️⃣ מרקמו של ממרח החומוס מושלם לכל גיל. יכול לשמש כממרח, מטבל ואפילו באכילה היישר מהכפית🙂
4️⃣ גרגרי חומוס עשירים בסיבים תזונתיים, מה שעשוי לסייע להסדרת היציאות של הקטנטנים (תשומת לב לכך שעומס סיבים עלול לגרום בדיוק להפך ולאי נוחות).
5️⃣ קמח חומוס עשיר גם הוא תזונתית, ללא גלוטן (יתאים לצליאקים) ויכול לשמש למגוון של מתכונים.
6️⃣ חומוס פלפלים מדהים ועדין בטעמו.
אפשר לקנות חומוס מוכן אבל אפשר להכין אחד בקלות גם בבית, מותאם לתינוקות, עם שליטה מלאה ברכיבים ועם תוספת מפתיעה של פלפל אדום.
מומלץ להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C כדי להגביר את ספיגת הברזל מהחומוס ( כמו שיש בעגבניה, ברוקולי, תות אפרסק, קיוי ועוד).
יתאים החל מגיל חצי שנה. שימו❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן