פיתות ביס קמח כוסמין מלא

החלטתי לאפות לבנות שלי פיתות ביס ביתיות מקמח כוסמין מלא. הסיבה העיקרית? נמאס לי מרשימות רכיבים ארוכות של המוצר הקנוי🤔 תהליך ההכנה דורש זמן אבל התוצאה שווה את זה והחדשות הבאמת טובות שמקפיאים ושולפים בעת הצורך.

זמן הכנה: שעתיים וחצי

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

500 גרם קמח כוסמין מלא

1/2 כף שמרים יבשים

350 מ"ל מים

1/2 כף שמן זית

3/4 כף מלח

אופן הכנה:

1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים ומים, מערבבים ונותנים לעמוד כדקה.

2. ‏מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק. מוסיפים את שמן הזית ולשים 6 דקות במהירות נמוכה בינונית.

3. ‏מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות גבוהה יותר.

4. ‏יוצרים צורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בשלב הזה ניתן להעביר להתפחת לילה במקרר!).

5. ‏יוצרים כ-16 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים כשעה.

6. ‏מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה קטנה. מסדרים על גבי נייר אפיה.

7. ‏מחממים תנור ל-235 מעלות. מניחים תבנית נוספת ריקה בחלקו התחתון של התנור.

כשהתנור חם מניחים 4 קוביות קרח בתבנית הריקה ומכניסים בזריזות את מגש הפיתות.

8. ‏אופים 4-5 דקות עד להזהבה ויצירת כיס אוויר.

9. ‏מצננים מעט ומגישים או מקפיאים (ראו הערות).

טיפים ותחליפים:

לקחתי את המתכון הנהדר של בת חן דיאמנט והתאמתי אותו לפיתות ביס בדיוק לידיים קטנטנות🙂

ניתן להמיר לקמח חיטה לבן ואת הפיתות להפוך לגודל רגיל- קחו בחשבון שזמן האפיה מוכפל.

במידה ונדרש- הוסיפו מעט נוזלים בעת לעשות הבצק.

מרקם הבצק שמתקבל נוח לעבודה אך דביק מעט בשל כמות הנוזלים הגבוהה.

לא בכל הפיתות יווצר כיס אוויר.

את מרקם הפיתה אין צורך להציג בפניכם🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אחסון- כדי שהפיתות לא יתייבשו ויהיו מוצלחות לאחר הפשרה, מומלץ לסגור בכלי אטום בסמוך לסיום האפיה.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *