תבשיל פתיתים ועדשים ירוקות

מטבח מזין ומגוון אינו צריך להיות מסובך הוא פשוט צריך (בין היתר) לכלול עדשים😉 עדשים שייכות למשפחת הקטניות ויש כמה סיבות עיקריות לשלב אותם בתזונת ילדינו כבר מהשנה הראשונה לחיים: עדשים הן מקור מצויין לחלבון וברזל אשר חיוניים לגדילה והתפתחות בילדים. הן מכילות גם סיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: סיר בינוני

מצרכים:

1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות ומסוננות

1.5 כפות שמן זית

1 בצל לבן קצוץ

1/2 חבילת פתיתים

1 קופסת רסק עגבניות

1/2 כפית כמון

1.5 כוסות מים

אפשרי: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-25 דקות עד התרככות. מסננים מנוזלים.

2. ‏מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים פנימה את הבצל. מטגנים עד הזהבה.

3. ‏מוסיפים פנימה פתיתים ומערבבים.

4. ‏מוסיפים רסק עגבניות, עדשים, תיבול, מים ומערבבים.

5. ‏מבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.

6. ‏אם יש צורך בנוזלים, מוסיפים ומתקנים תיבול.

7. ‏מורידים מהאש, מכסים ונותנים לתבשיל לעמוד כרבע שעה.

טיפים ותחליפים:

מילה של תזונאית- לספיגה מקסימלית של הברזל מהעדשים, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).

את העדשים הירוקות ניתן להחליף בשחורות.

מומלץ להשמיט מלח עבור תינוקות.

ממליצה להשרות את העדשים לכמה שעות על מנת שיהיה ניתן לבשל יחד עם האורז. ההשרייה תורמת גם לספיגה טובה יותר של המינרלים.

התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 Responses

  1. מולשם ממש כל המשפחה טרפה. רק שהיה צריךבערך פי 4 מכמות המים

  2. האם מטגנים את הבצל ביחד עם העדשים? או שמוסיפים את העדשים שבישלתי בסוף?

  3. תודה רבה רבה על המתכון
    כשמבשלים את הפתיתים לכסות את הסיר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *