1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות ומסוננות
1.5 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1/2 חבילת פתיתים
1 קופסת רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1.5 כוסות מים
אפשרי: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-25 דקות עד התרככות. מסננים מנוזלים.
2. מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים פנימה את הבצל. מטגנים עד הזהבה.
3. מוסיפים פנימה פתיתים ומערבבים.
4. מוסיפים רסק עגבניות, עדשים, תיבול, מים ומערבבים.
5. מבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
6. אם יש צורך בנוזלים, מוסיפים ומתקנים תיבול.
7. מורידים מהאש, מכסים ונותנים לתבשיל לעמוד כרבע שעה.
מילה של תזונאית- לספיגה מקסימלית של הברזל מהעדשים, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).
את העדשים הירוקות ניתן להחליף בשחורות.
מומלץ להשמיט מלח עבור תינוקות.
ממליצה להשרות את העדשים לכמה שעות על מנת שיהיה ניתן לבשל יחד עם האורז. ההשרייה תורמת גם לספיגה טובה יותר של המינרלים.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 Responses
אפשר להקפיא?
כעירון אין מניעה אבל לא ניסיתי אף פעם 🙂
מולשם ממש כל המשפחה טרפה. רק שהיה צריךבערך פי 4 מכמות המים
היי נועה, תודה! השרית את העדשים לפני?
האם מטגנים את הבצל ביחד עם העדשים? או שמוסיפים את העדשים שבישלתי בסוף?
מבשלת את העדשים בנפרד ואז מוסיפה 🙂
תודה רבה רבה על המתכון
כשמבשלים את הפתיתים לכסות את הסיר?
כן 🙂