תבשיל פתיתים ועדשים ירוקות

מטבח מזין ומגוון אינו צריך להיות מסובך הוא פשוט צריך (בין היתר) לכלול עדשים😉 עדשים שייכות למשפחת הקטניות ויש כמה סיבות עיקריות לשלב אותם בתזונת ילדינו כבר מהשנה הראשונה לחיים: עדשים הן מקור מצויין לחלבון וברזל אשר חיוניים לגדילה והתפתחות בילדים. הן מכילות גם סיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: סיר בינוני

מצרכים:

1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות ומסוננות

1.5 כפות שמן זית

1 בצל לבן קצוץ

1/2 חבילת פתיתים

1 קופסת רסק עגבניות

1/2 כפית כמון

1.5 כוסות מים

אפשרי: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-25 דקות עד התרככות. מסננים מנוזלים.

2. ‏מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים פנימה את הבצל. מטגנים עד הזהבה.

3. ‏מוסיפים פנימה פתיתים ומערבבים.

4. ‏מוסיפים רסק עגבניות, עדשים, תיבול, מים ומערבבים.

5. ‏מבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.

6. ‏אם יש צורך בנוזלים, מוסיפים ומתקנים תיבול.

7. ‏מורידים מהאש, מכסים ונותנים לתבשיל לעמוד כרבע שעה.

טיפים ותחליפים:

מילה של תזונאית- לספיגה מקסימלית של הברזל מהעדשים, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).

את העדשים הירוקות ניתן להחליף בשחורות.

מומלץ להשמיט מלח עבור תינוקות.

ממליצה להשרות את העדשים לכמה שעות על מנת שיהיה ניתן לבשל יחד עם האורז. ההשרייה תורמת גם לספיגה טובה יותר של המינרלים.

התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 Responses

  1. מולשם ממש כל המשפחה טרפה. רק שהיה צריךבערך פי 4 מכמות המים

  2. האם מטגנים את הבצל ביחד עם העדשים? או שמוסיפים את העדשים שבישלתי בסוף?

  3. תודה רבה רבה על המתכון
    כשמבשלים את הפתיתים לכסות את הסיר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *