לביבות פתיתים וירקות

ברזל הינו מינרל חיוני לגדילה והתפתחות תינוקות ופעוטות. בארץ קיימת הנחיה לתיסוף מניעתי החל מסוף החודש הרביעי לחיים ועד לגיל שנה וחצי. לא מעט מהקטנטנים שאני פוגשת אינם מקבלים מספיק ממנו בתזונתם. כדי לעזור לספיגה מקסימלית של ברזל עקבו אחרי הטיפים בסרטון המצורף מטה. נעבור למתכון🙂 נשארו לכם פתיתים? לי כן ועוד כאלה מקמח עדשים צהובות אז הפכתי אותם ללביבות😍

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

1 כוס פתיתים מבושלים

1 גזר בינוני מקולף

1/2 בצל מקולף

1 בטטה קטנה מקולפת

1 ביצה

2-3 כפות טחינה גולמית

4 כפות קמח מלא/לבן

מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מגרדים גזר, בצל ובטטה בפומפיה.

2. ‏סוחטים נוזלים בעזרת בד טטרה נקי.

3. ‏מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים.

4. ‏מערבבים ויוצרים לביבות.

5. ‏מניחים על גבי נייר אפיה משומן ומזליפים שמן זית מעל כל לביבה.

6. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

7. ‏מצננים ומגישים.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה שמופיעה בסרטון: לביבות פתיתים לצד טונה מעורבבת עם טחינה ועגבניות שרי חתוכות (מקור לברזל מהצומח+מהחי+ויטמין C).

כאמור השתמשתי כאן בפתיתים מקמח עדשים צהובות המהווים מקור לברזל וחלבון מהצומח. מבחינת המתכון- אפשר להמיר לפתיתים רגילים.

מרקם הלביבה מעט קראנצ'י במעטה החיצוני ורך מבפנים. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

במידה ושאריות הפתיתים שלכם מתובלים ניתן לוותר על תיבול נוסף. בכל מקרה, עבור תינוקות, ממליצה להשמיט תיבול במלח.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *