1 כוס פתיתים מבושלים
1 גזר בינוני מקולף
1/2 בצל מקולף
1 בטטה קטנה מקולפת
1 ביצה
2-3 כפות טחינה גולמית
4 כפות קמח מלא/לבן
מלח פלפל לפי הטעם
1. מגרדים גזר, בצל ובטטה בפומפיה.
2. סוחטים נוזלים בעזרת בד טטרה נקי.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים.
4. מערבבים ויוצרים לביבות.
5. מניחים על גבי נייר אפיה משומן ומזליפים שמן זית מעל כל לביבה.
6. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.
7. מצננים ומגישים.
הצעת הגשה שמופיעה בסרטון: לביבות פתיתים לצד טונה מעורבבת עם טחינה ועגבניות שרי חתוכות (מקור לברזל מהצומח+מהחי+ויטמין C).
כאמור השתמשתי כאן בפתיתים מקמח עדשים צהובות המהווים מקור לברזל וחלבון מהצומח. מבחינת המתכון- אפשר להמיר לפתיתים רגילים.
מרקם הלביבה מעט קראנצ'י במעטה החיצוני ורך מבפנים. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
במידה ושאריות הפתיתים שלכם מתובלים ניתן לוותר על תיבול נוסף. בכל מקרה, עבור תינוקות, ממליצה להשמיט תיבול במלח.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן