מאפינס בננה שיבולת שועל

אם נשארה לכם בננה מהסופשבוע ויש לכם 5 דקות פנויות- בואו איתי להכין מאפינס שיבולת שועל טעים, מזין, בקערה אחת. מושלם לארוחת בוקר😍

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 4 יחידות

גודל תבנית: מאפינס

מצרכים:

1 בננה בשלה מעוכה

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

1/2 כפית תמצית וניל

1/3 כוס חמאת בוטנים/אגוזים חלקה

3/4 כוס שיבולת שועל

1/2 כפית אבקת אפיה.

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה בננה, ביצה, תמצית וניל, חמאת אגוזים/בוטנים ומערבבים.

2. ‏מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה ומערבבים שוב.

3. ‏מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

4. ‏אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.

5. ‏מצננים ומגישים.

6. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד ירק/פרי טרי.

תחליף ביצה אפשרי- 1/4 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.
ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה/דקה, אין צורך לבשל אותה לפני.
יעבוד עם חמאת אגוזים/בוטנים.
מרקם המאפינס רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. האם אפשר להוריד את התמצית וניל? או שכדאי לשים משהו אחר במקום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *