לביבות קינואה וברוקולי אפויות

לביבה כל כך עסיסית שהיא מזכירה עוגה :) כל לביבה כזאת היא ארוחה. קצת הכנה מוקדמת ויש לכם לפחות 6 ארוחות שיחכו במקרר/במקפיא.
לביבות קינואה וברוקולי אפויות

מצרכים:

1/2 כוס קינואה לא מבושלת (או 1.5 כוסות מבושלת).

4-5 כוסות פרחי ברוקולי טריים/קפואים

1 גבעול בצל ירוק חתוך

1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר- השתמשו במה שיש לכם בבית).

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

1/2 כפית מלח (ממליצה להשמיט לקטנטנים מתחת לגיל שנה)

1/4 כפית פלפל שחור

1 שן שום קצוצה

1/4 כוס פירורי לחם או קמח שקדים

מעט שמן זית לשימון

אפשרי: 1/2 כוס גבינה מגורדת (צהובה/מוצרלה/עיזים למשל).

אופן הכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את הקינואה עם 1 כוס מים. מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד התרככות התאדות המים. סוגרים את האש ומשאירים לעמוד מכוסה למשך חמש דקות.

2. ‏בזמן בישול הקינואה חולטים את הברוקולי במים רותחים מספר דקות מסננים מנוזלים ונותנים להצטנן. חשוב לסנן את כל הנוזלים כדי שהלביבות יתגבשו!

3. ‏מעבירים למעבד מזון ברוקולי, בצל ירקות, עשבי תיבול, קינואה, פירורי לחם, ביצה, תיבול, שום וגבינה. טוחנים עד למרקם אחיד. הבלילה מעט דביקה אך יציבה מספיק לעיצוב צורות לביבה.

4. ‏באמצעות ידיים לחות יוצרים לביבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה משומן.
5. ‏אופים 18-20 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.

טיפים ותחליפים:

במידה והבלילה רטובה- הוסיפו עוד פירורי לחם/ קמח שקדים
ניתן לחילופין לטגן. הופכים צד לאחר התייצבות והזהבה.
לא חייבים לטחון אפשר לקצוץ דק דק את רכיבי המתכון.
תחליף ביצה אפשרי: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים.
מרקם הלביבות רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

6 תגובות

  1. היי

    פרחי ברוקולי הכוונה רק הפרח עצמו? בלי גזע בכלל? (מתכננת להשתמש בברוקולי קפוא)

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *