לביבות קינואה, ירקות וטחינה

לא בטוחים איך לשלב קינואה במטבח? במעט מאוד עבודה, מתקבלות לביבות טעימות, עשירות ברכיבים תזונתיים מעולים שיגוונו את ארוחת הצהריים/ערב של הקטנים.

זמן הכנה: 50 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

3/4 כוס קינואה לא מבושלת

1 בטטה בינונית

1 קישוא

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

4 כפות טחינה גולמית

1 כפית שטוחה כורכום טחון

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה לשעתיים.

2. מסננים ומבשלים בסיר מלא מים (כמו פסטה) עד התרככות, כ-15 דקות. 

3. מסננים מנוזלים ומניחים להצטנן מספר דקות.

4. מקלפים את הבטטה והקישוא, מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד איחוד. 

6. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים לביבות ומניחים על גבי נייר אפיה משומן בתבנית. 

7. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות הלביבות.

טיפים ותחליפים:

מרקם הלביבות רך מאוד. אלו לביבות שהכנתי לביתי כשרק התחילה להתנסות באוכל אצבע רך וכיוונתי למתכון נימוח ואף מתפרק. במידה ותרצו לביבות יציבות יוצר, ממליצה להוסיף 1 ביצה לתערובת.

התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה לגרד את הירקות בחורים הקטנים של הפומפייה.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. בדיוק הכנתי קינואה לפי מתכון אחר שלך ״תשביל קינואה בטטה״
    שם צריך לשים מים בדיוק ולחכות לאידוי.
    אני יכולה להשתמש בקינואה המוכנה לקציצות או שיש סיבה למה לשים פה כמות גדול של מים ולסנן כמו פסטה?

להגיב על יוחנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *