1 כוס קמח עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים (אפשר להוסיף מעט יותר לפי הצורך)
1/4-1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום או בצל (ניתן להשמיט)
תבלינים אפשריים נוספים כתלות בטעם של הילדודס ובכם:
אורגנו/זעתר/קצח
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה, מערבבים את קמח העדשים, המלח והתבלינים שבחרתם.
3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים).
5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ*
6. חותכים את הבצק לריבועים או לצורות אחרות בעזרת חותכן עוגיות.
7. אופים בתנור למשך 12-15 דקות, או עד שהקרקרים פריכים וזהובים קלות.
8. נותנים לקרקרים להצטנן לחלוטין לפני האחסון.
שימו לב להוסיף מים בהדרגתיות ולהשתמש בכוסות מדידה אוניברסליות. הוספה מהירה מדי של מים, בלי לישה בין לבין עלולה לגרום לחוסר הצלחה באיחוד הבצק.
ניתן להמיר את קמח העדשים האדומות בקמח חומוס באותה כמות.
*לטעמי הקרקרים מוצלחים יותר אם מרדדים אותם דק דק אבל קחו בחשבון שזה יעבוד מעולה גם אם תרדדו קצת פחות (כלומר יותר מחצי ס"מ).
בטיחות ומרקם: מרקם הקרקרים קראנצ'י מאוד. לא יתאים לתינוקות ופעוטות בראשית האכילה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
אפשר לטחון עדשים אדומות במקום קמח?
כן ניתן לטחון אבל צריך להיות במרקם אבקתי לחלוטין
יצא לי מאד מאד דביק. הוספתי מים ולא עזר לדביקות… לא הצלחתי להפריד בין הניירות אפייה כי חצי נדבק לנייר שהפרדתי… בטח שלא הצלחתי לחתוך.. איפה נפלתי?
הי! נשמע מתסכל 🙈
כשבלילה יוצאת דביקה מדי ולא ניתנת להפצה או להפרדה מהנייר – כנראה שיש כמה דברים שיכלו להשפיע:
במידה וטחנת את העדשים לבדך: טחינה לא מספקת – לפעמים אם העדשים לא נטחנו לגמרי חלק, המרקם יוצא פחות אחיד וזה משפיע על המריחה וההידבקות.
נייר האפייה – יש ניירות שנצמדים יותר, אז שווה לנסות עם נייר איכותי או לשמן מעט את הנייר לפני המריחה.
עובי הבלילה – אם היא נמרחת עבה מדי, היא תתקשה להתייבש ולהתנתק יפה.
אפשר גם לנסות בפעם הבאה למרוח עם פלטה או כף רטובה, ולייבש טיפה את הבלילה אם היא מרגישה נוזלית מדי.