קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 30 יחידות

מצרכים:

1 כוס קמח עדשים אדומות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים (אפשר להוסיף מעט יותר לפי הצורך)

1/4-1/2 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית אבקת שום או בצל (ניתן להשמיט)

תבלינים אפשריים נוספים כתלות בטעם של הילדודס ובכם:

אורגנו/זעתר/קצח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה, מערבבים את קמח העדשים, המלח והתבלינים שבחרתם.

3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים).

5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ*

6. חותכים את הבצק לריבועים או לצורות אחרות בעזרת חותכן עוגיות.

7. אופים בתנור למשך 12-15 דקות, או עד שהקרקרים פריכים וזהובים קלות.

8. נותנים לקרקרים להצטנן לחלוטין לפני האחסון.

טיפים ותחליפים:

שימו לב להוסיף מים בהדרגתיות ולהשתמש בכוסות מדידה אוניברסליות. הוספה מהירה מדי של מים, בלי לישה בין לבין עלולה לגרום לחוסר הצלחה באיחוד הבצק.

ניתן להמיר את קמח העדשים האדומות בקמח חומוס באותה כמות.

*לטעמי הקרקרים מוצלחים יותר אם מרדדים אותם דק דק אבל קחו בחשבון שזה יעבוד מעולה גם אם תרדדו קצת פחות (כלומר יותר מחצי ס"מ).

בטיחות ומרקם: מרקם הקרקרים קראנצ'י מאוד. לא יתאים לתינוקות ופעוטות בראשית האכילה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. יצא לי מאד מאד דביק. הוספתי מים ולא עזר לדביקות… לא הצלחתי להפריד בין הניירות אפייה כי חצי נדבק לנייר שהפרדתי… בטח שלא הצלחתי לחתוך.. איפה נפלתי?

    1. הי! נשמע מתסכל 🙈
      כשבלילה יוצאת דביקה מדי ולא ניתנת להפצה או להפרדה מהנייר – כנראה שיש כמה דברים שיכלו להשפיע:
      במידה וטחנת את העדשים לבדך: טחינה לא מספקת – לפעמים אם העדשים לא נטחנו לגמרי חלק, המרקם יוצא פחות אחיד וזה משפיע על המריחה וההידבקות.
      נייר האפייה – יש ניירות שנצמדים יותר, אז שווה לנסות עם נייר איכותי או לשמן מעט את הנייר לפני המריחה.
      עובי הבלילה – אם היא נמרחת עבה מדי, היא תתקשה להתייבש ולהתנתק יפה.

      אפשר גם לנסות בפעם הבאה למרוח עם פלטה או כף רטובה, ולייבש טיפה את הבלילה אם היא מרגישה נוזלית מדי.

להגיב על מיכל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *