1/2 כוס עדשים אדומות
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן חתוך
3 שיני שום כתושות/קצוצות דק
1 גזר מקולף וחתוך
1 גבעול סלרי גדול חתוך (או 2-3 קטנים)
1 פלפל אדום חתוך
1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית תבלין אורגנו
1 כפית תבלין בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כוסות מים
1. משרים את העדשים בקערה עם מים 30-60 דקות.
מסננים מנוזלים.
2. מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים פנימה את הבצל והשום.
נותנים להם להזהיב מעט.
3. מוסיפים את שאר הירקות. מטגנים כ-5 דקות.
מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים פנימה את העדשים ומערבבים.
5. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומים.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
6. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה- בינונית.
7. מבשלים 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
8. טוחנים למרקם הרצוי.
עבור תינוקות:
השתדלו שלא להוסיף מלח במנות.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחר ועדשים עשירות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לאי נוחות, ממליצה להתחיל עם מנת הרוטב שמכילה עדשים אדומות הנחשבות לעדינות ביותר. השריה של העדשים טרם בישולם עשויה להקל.
השתדלו להגיש את המנות לצד ירק/פרי טרי לשיפור ספיגת הברזל.
יתאים לפסטה וכבסיס לפיצה, ושקשוקה.
את הרוטב ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
9 Responses
הכנתי הערב ויצא נהדר! תודה על מתכון מעולה, מזין וסופר טעים ☺️
איזה כיף לשמוע 🙂
רוטב מעולה! מכינה אותו המון וכל פעם יוצא טעים ומזין וכולנו נהנים לאכול
כיף לשמוע 🙂
אפשר להוסיף בשר טחון כדי להפוך לבולונז?
לא רואה למה לא 🙂
שלום
במה אפשר להחליף את הסלרי?
אפשר לוותר
שלום מורין, המתכון נשמע מעולה!
האם תוכלי להמליץ על סוג מסוים של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות?
שואלת כי אני מניחה שמוסיפים סוכר ומעדיפה להימנע אז אשמח לדעת אם יש מוצר איכותי יותר לדעתך. תודה!