קוביות עדשים אדומות

מי היה מאמין?😆 העדשים האדומות שהתחפשו לטופו! המתכון הזה רץ ברשת ופשוט הייתי חייבת לנסות. המרקם נהדר ומאפשר לקטנטנים להחזיק ולאכול עצמאית, ההכנה אמנם דורשת כמה שלבים אבל פשוטה מאוד ועל הטעם- ובכן די בשליטה שלנו. הקוביות האלה יקבלו את הטעם של התיבול שתבחרו. מתבלים עם תבלינים שאוהבים מהשולחן המשפחתי וקיבלנו רעיון מגניב לגמרי לשילוב קטניות בתזונת קטנטנים.

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 40 יחידות

מצרכים:

3/4 כוס עדשים אדומות (לפני בישול)

מים

שמן זית ותבלינים שאוהבים (ראו הערות לרעיונות)

אופן הכנה:

1. משרים עדשים עם 1.5 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות.

2. ‏מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.

3. ‏מעבירים לסיר עם 1.5 כוסות מים נוספים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-6 דקות עד לקבלת מרקם סמיך ודייסתי.

4. ‏מעבירים לכלי זכוכית/סיליקון, משטחים, סוגרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות/לילה.

5. ‏מוציאים מקירור, חותכים לקוביות ומתבלים בקערה עם שמן זית ותבלינים.

6. ‏מניחים על נייר אפיה ואופים למשך 20 דקות ב-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

תבלינים שהשתמשתי (קצת מכל אחד): מלח, פפריקה מתוקה, ג'ינג'ר טחון, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת. לתינוקות כדאי להשמיט מלח.

מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים. מחממים לפני הגשה.

מרקם הקוביות רך. האפיה יוצרת מעטה מעט קריספי. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם (המרקם מזכיר מאוד טופו אפוי).

עדשים אדומות נחשבות לקטניה עשירה בברזל. כדי למקסם ספיגתו כדאי להצמיד למזון עשיר בויטמין C (תותים, פלפל, ברוקולי, קיווי, פירות הדר ועוד).

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

9 תגובות

  1. היי מורין,נראה מעולה!
    רק רוצה לוודא… אחרי שאני משרה 20 דק במים רותחים, אני מעבירה לנינג'ה עם המים של ההשרייה או לסנן אותם?

  2. היי
    אם קודם בטעות בישלתי את העדשים ואז טחנתי בבלנדר? עדיין ייצא לי טוב?

  3. היי יקרה, אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומות ישר?

  4. הי. תודה. המים הנוספים בסיר הם קרים או חמים? זה לא התקשה בקירור, צריך ג׳לטין?

להגיב על שני לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *