חטיף טחינה ופצפוצי אורז

שקית פצפוצי האורז שכבה לה בארון יותר מדי זמן. בתקופה הנוכחית אין לי מוטיבציה למתכונים מורכבים מדי אז פשוט לקחתי 3 מרכיבי בסיס, צירפתי לפצפוצים ויצא חטיף ביתי משגע עשיר בסידן! מבוסס על מתכון כיף וטעים מהבלוג של "הנסיכה והעדשה".

זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:

חצי כוס שומשום

3/4 כוס טחינה גולמית*

חצי כוס דבש**

4.5 כוסות פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר

אופן הכנה:

  1. במחבת רחבה קולים את השומשום עד שהוא מזהיב יפה.
  2. מורידים את המחבת מהאש (לא מכבים את האש)
    ומוסיפים את הטחינה והדבש.
  3. מערבבים היטב ומחזירים לאש. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להסמיך מעט. שלב זה חשוב לגיבוש הסופי של החטיף.
  4. מכבים את האש ומוסיפים את הפצפוצי אורז. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. מניחים נייר אפייה על גבי קרש חיתוך גדול ושופכים את התערובת על הנייר. משטחים לעובי הרצוי.
  6. מעבירים למקרר להתגבשות.
  7. אחרי שהתערובת התקררה לגמרי חותכים עם סכין חדה לריבועים או מעויינים.
  8. שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים בטמפ החדק/במקרר. ניתן גם להקפיא.

טיפים ותחליפים:

המתכון כאמור נלקח מהבלוג המקסים שכאן

*ניתן להמיר בחמאת בוטנים טבעית וחלקה

**ניתן להמיר בסילאן/מייפל. למרות שמתכון זה אינו מיועד לתינוקות, שימו לב כי דבש בכל אופן רק מגיל שנה ומעלה.

במידה ותשתמשו בטחינה מלאה, תקבלו חטיף עשיר בסידן!

מרקם החטיפים קראנצ'י מאוד ודורש יכולת נגיסה ולעיסה. יתאים לפעוטות וילדים המיומנים בכך. התאימו ליכולת הלעיסה של ילדכם ושימו לב שנחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *