1 בננה
1 כוס גבינת ריקוטה
1 ביצה או 1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
2 כפות קמח רגיל/מלא/לל"ג/שקדים
אפשרי: 1/2 כפית אבקת אפיה לתוצאה אוורירית יותר (לא חובה)
1. מועכים בננה בערה. מוסיפים את הריקוטה פנימה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
3. מערבבים פנימה אבקת אפיה וקמח.
4. מחממים מחבת משומנת או נון-סטיק ויוצקים כף מהלילה עבור כל פנקייק על אש נמוכה. שימו לב כי התערובת עדינה ויהיה קשה להפוך פנקייק גדול מדי.
5. הופכים לצד השני אחרי התייצבות והופעת בועות, כשתים-שלוש דקות.
6. מצננים ומגישים.
7. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
תחליף ביצה עם רסק תפוחים (גביע קטן, כ-110 גרם). לגמרי עובד ושילוב הטעמים יוצא נהדר. עבדו בעדינות עם הפיכת הפנקייק מאחר והתערובת עדינה אפילו יותר. אפשר להוסיף קצת קינמון, זה הולך מעולה🙂
המרקם עדין ורך. יתאים לתינוקות החל משלב אוכל אצבעות. שימו ❤ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן