נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים:

500 גרם דג סלמון מנוקה מעור ועצמות

1/3 כוס קמח*

2 ביצים טרופות

1+1/4 כוסות פירורי פאנקו

1/2 כפית מלח

תרסיס שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. חותכים את הדג לריבועים.
  3. מניחים את הקמח, הביצים והפנקו בקערות רחבות נפרדות. במידה והפירורים אינם מתובלים ניתן להוסיף מלח או כל תיבול אחר שאוהבים.
  4. מצפים כל נתח דג בקמח, אחר כך ביצים, ואז בפאנקו. מניחים על גבי נייר האפיה ומרססים עם מעט ספריי שמן זית.
  5. אופים במשך 12-14 דקות או עד להזהבה קלה.
  6. מגישים חם עם רוטב שאוהבים.

טיפים ותחליפים:

*ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח כוסמת/עדשים.

מה חשוב לדעת? דגים הינם אלרגן מרכזי. חשוב לחשוף תחילה בכמויות קטנות בכדי לשלול אלרגיה.

נמנעים מביצים? ניתן לקחת 2 כפות קורנפלור ולערבב עם 1 כף מים. במקרה הזה וותרו על שלב הקמח וצפו מייד בפירורים.

מרקם הדג קריספי. לא יתאים לקטנטנים בראשית האכילה אלא לפעוטות המנוסים בנגיסה ולעיסה. זה לגמרי תלוי ילד אבל לא הייתי מכוונת מתחת לגיל שנה וחצי בכל אופן🙏🏻

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

לחם תפוחים מ-5 מרכיבים

מגוונת מהלחם בננה עם מאפה התפוחים שכאן. גם הפעם, מרגיש למעשה כמו עוגה :) מתוק, רך ועסיסי🍎 מושלם כארוחת בוקר או כארוחה קטנה אחרי הגן.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *