1/2 כוס פירה בטטה
500 גרם פילה סלמון מנוקה מעור
1 חלמון ביצה*
1/4 כוס פירורי פנקו/לחם/לל"ג
2 כפות בצל סגול קצוץ דק**
1/4 כפית אבקת שום
מלח לפי הטעם
1. מקלפים את הבטטה ומבשלים לפירה. אני הפעם הכנתי במיקרו: מחוררים את הבטטה במזלג ומחממים למשך 7 דקות או עד שהיא מתרככת. מוציאים מהקליפה לקערה.
2. את הסלמון טוחנים או קוצצים ומועכים במזלג. מערבבים עם שאר המרכיבים בקערה.
3. יוצרים קציצות קטנות ופחוסות.
4. מזלפים עם שמן זית.
5. אופים בתנור: כ-15 דקות ב-180 מעלות
באיירפרייר: כ-8 דקות ב-180 מעלות
הקציצות צריכות להזהיב ולהתייצב.
5. מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
*אם לקטנטנים קשה עם בצל- ניתן להשמיט
**החלמון מוסיף לחות אך במידה ואתם נמנעים מביצים- ניתן להשמיט.
בייבי לד? אוכל אצבעות? ניתן כמובן להכין את הקציצות גדולות יותר כל שיתאימו למיומנות האחיזה של תינוקכם🙏🏻
עבור תינוקות: השמיטו מלח. הקציצות רכות אך מצריכות יכולת נגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 Responses
היי, למה רק חלמון ולא ביצה שלמה?
אין חובה, תורם לחות ועסיסיות למנה