מעט שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני
2 שיני שום
400 גרם (2 כוסות) גרגרי חומוס מבושלים/שימורים
1 כוס עלי תרד
1 כוס אפונה קפואה
חופן קטן של פטרוזיליה
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
3 כפות קמח
1 כפית כמון
אפשרי:
מלח פלפל
שומשום מעל הפלאפל
1. קולפים את הבצל והשום. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את השום. מסירים מהאש.
2. מעבירים את כל הרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת בלילה חלקה.
3. יוצרים לביבות באמצעות כף ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה משומן קלות.
4. אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות.
5. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
תחליפי ביצה: 2 כפות טחינה גולמית/ 2 כפות קמח חומוס
השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות. שימו ❤️ שאם משתמשים בשימורים- חלק מהמוצרים מגיעים כבר מומלחים.
מרקם הלביבות מעט קראנצ'י מבחוץ, רך מאוד מבפנים. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
הצעת הגשה: לצד טחינה וירקות טריים
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 Responses
אם משתמשים באפונה טריה (שהושרתה), צריך לבשל אותה כמו את החומוס?
היי גלית, כן