5-6 תותים
3/4 כוס חלב/משקה צמחי/סויה
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרי:
פירות לקישוט
1 כפית חמאת אגוזים/בוטנים/טחינה
1. טוחנים את התותים עם החלב/מים.
2. אל תוך סיר קטן מוסיפים שיבולת שועל, חלב ותותים ותמצית וניל.
3. מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
4. מצננים ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים כל תוספת שאוהבים ומגישים.
המתכון יעבוד גם עם דייסה מדגן אחר!
עבור קטנטנים מתחת לגיל שנה:
שימו לב כי שיבולת שועל עשירה בסיבים. שלבו בהדרגתיות בתזונת התינוק. היא אינה נחשבת לאלרגן שכיח וניתן לשלבה החל מגיל חצי שנה.
חלב פרה/משקאות צמחיים דלים בברזל. תנו עדיפות תחילה למזונות עשירים בברזל! ניתן לבשל על מים או להכין חצי מים/חצי חלב או משקה סויה מועשר ללא תוספת סוכר.
תמצית וניל- העדיפו ללא אלכוהול. אפשר כמובן גם לוותר.
אין צורך להכיר לכם את מרקם הדייסה🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
את שיבולת השועל ניתן לטחון טרם הבישול לקבלת מרקם חלק יותר.
את הדייסה כדאי להגיש בסמוך להכנתה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי ❤️
בסעיף 1 אחאי שטחנתי את התות עם החלב אני אמורה לערבב בסעיף 2 את הכל יחד עם השיבולת שועל?,
היי, נכון. אחרי שטחנת את מעבירה עם שאר המרכיבים לבישול בסיר.