דייסת שיבולת שועל תות וניל

היי👋 אני מורין, תזונאית, אמא ואוהבת דייסות טעימות בבקרים קרירים🙂 שיבולת שועל היא חלק בלתי נפרד מהמטבח ומתזונת הבנות שלי בשגרה- היא מזינה וטעימה, מהווה מקור לסיבים תזונתיים, ברזל ואפילו חלבון. אז היום, בואו נכין דייסת תות וניל שמחממת את הבטן והלב. הערות חשובות לקטנטנים בסיום המתכון⬇️

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 2

מצרכים:

5-6 תותים

3/4 כוס חלב/משקה צמחי/סויה

1 כוס שיבולת שועל

1/2 כפית תמצית וניל

אפשרי:

פירות לקישוט

1 כפית חמאת אגוזים/בוטנים/טחינה

אופן הכנה:

1. טוחנים את התותים עם החלב/מים.

2. ‏אל תוך סיר קטן מוסיפים שיבולת שועל, חלב ותותים ותמצית וניל.

3. ‏מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.

4. ‏מצננים ומעבירים לקערה.

5. ‏מוסיפים כל תוספת שאוהבים ומגישים.

טיפים ותחליפים:

המתכון יעבוד גם עם דייסה מדגן אחר!

עבור קטנטנים מתחת לגיל שנה:
שימו לב כי שיבולת שועל עשירה בסיבים. שלבו בהדרגתיות בתזונת התינוק. היא אינה נחשבת לאלרגן שכיח וניתן לשלבה החל מגיל חצי שנה.
חלב פרה/משקאות צמחיים דלים בברזל. תנו עדיפות תחילה למזונות עשירים בברזל! ניתן לבשל על מים או להכין חצי מים/חצי חלב או משקה סויה מועשר ללא תוספת סוכר.
תמצית וניל- העדיפו ללא אלכוהול. אפשר כמובן גם לוותר.
אין צורך להכיר לכם את מרקם הדייסה🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
את שיבולת השועל ניתן לטחון טרם הבישול לקבלת מרקם חלק יותר.
את הדייסה כדאי להגיש בסמוך להכנתה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. היי ❤️
    בסעיף 1 אחאי שטחנתי את התות עם החלב אני אמורה לערבב בסעיף 2 את הכל יחד עם השיבולת שועל?,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *