בראוניז בטטה

חיפשתי עוגה ליומולדת 3 של הבת הקטנה שלי מאיה. מאיה היא צליאקית ובכל פעם שאני נתקלת במתכון ללא קמח ועוד אחד מוצלח במיוחד אני שמחה לשתף אותו איתכם- בראוניז פאדג'יים ועסיסיים בלי קמח!

זמן הכנה: 35 דקות

גודל תבנית: 24 ס"מ (או קצת גדולה יותר)

מצרכים:

1 כוס פירה בטטה ( כ-1 בטטה בינונית קלופה ומבושלת עד ריכוך)

1 כוס ממרח שקדים/בוטנים

2 ביצים L

שליש כוס+כף סירופ מייפל*

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס אבקת קקאו

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית מלח

אפשרי: חופן שוקו צ'יפס

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה פירה בטטה, ממרח שקדים, ביצים, סירופ מייפל ותמצית וניל עד איחוד.
2. מוסיפים פנימה קקאו, סודה לשתיה, מלח ושוקו צ'יפס. מערבבים עד איחוד.
3. מעבירים לתבנית משומנת. אם רוצים מפזרים גם קצת שוקו צ'יפס מעל.
4. אופים ב-180 מעלות למשך 25-28 דקות.
5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*שימו ❤️ כי במתכון המקורי מופיע כמות של 2/3 כוס סירופ מייפל. הפחתתי ולטעמי זה מספיק מתוק.

המתכון אינו מיועד לתינוקות ופעוטות במקור אבל שימו לב כי אין מניעה כל עוד נחשפו למרכיבי העוגה בנפרד ומדובר על עוגת "יציאה מהשגרה".

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

7 Responses

  1. תודה על מתכונים מעולים!!
    אם רוצה להכין בתבנית מאפינס, כמה זמן כדאי לשים בתנור? תודה 🙂

  2. היי,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש רכה מבפנים. החלק העליון נראה אפוי לגמרי אבל החלק הפנימי נראה קצת עיסתי.
    לא בטוחה אם זה המרקם או שאחרי שאכניס למקרר יתייצב.

  3. שלום מורין
    האם אפשר להשתמש בחמאת שקדים ולא ממרח שקדים (אם יש הבדל) ואולי אפשר להשתמש בחמאת אגוזי לוז כדי לתת ניחוח שוקולדי?
    ובאיזה קקאו השתמשת?
    המון תודה💚

    1. היי טל, מנסיון ממרח אגוזי לוז בד"כ יוצר מרקם דחוס ו"כבד" יותר. השתמשתי באבקת קקאו של שקד תבור 🙂 תוכלי להשתמש בממרח/חמאת שקדים. מדובר על אותו מוצר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *