פיצה בטטה

איך אני אוהבת מתכונים של חמישה מרכיבים ( ומטה😅). מתכון קל וטעים שישדרג את הארוחה של הקטנטנים שלכם. מה מיוחד בפיצת בטטה? הבטטה משמשת כבסיס ולא כתוספת.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 6 פיצות קטנות

מצרכים:

1 בטטה גדולה מבושלת

2/3 כוס קמח שיבולת שועל

1 ביצה

1 כף שמן זית

כל תוספת שתרצו לפיצה (רעיונות בהערות)

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מועכים את הבטטה לפירה, מעבירים לקערה ומוספים את שאר המרכיבים.

3. על גבי נייר אפיה משומן קלות מעבירים את הבלילה עם כף אל תוך התבנית ויוצרים את בסיס הפיצה. הבצק נוח לעבודה.

4. אופים כ-15 דקות (בלי התוספות).

5. מניחים תוספות ואופים עוד כ-5 דקות.

טיפים ותחליפים:

מה אפשר לשים על גבי הפיצות שלנו? פחות או יותר הכל😁
אני השתמשתי בגבינה צהובה/מוצרלה, רסק עגבניות וירקות אנטיפסטי (שהכנתי מראש).
שלחתי לתנור לחמש דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והגשתי😍

רעיונות נוספים שלא מצריכים אפייה נוספת: יוגורט, ירקות טריים, אבוקדו, ממרח אגוזים (בקיצור אפשר להתפרע😆).

הבסיס יוצא פריך אך לא קשה מדי ולכן בהחלט מתאים גם לתינוקות שהתנסו במרקם דומה. התאימו את התוספת מעל למיומנויות האכילה של הקטנים שלכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. אפשר פשוט לטחון שיבולת שועל עבה שיצא לי הקמח? כמה צריך לטחון בשביל 2/3 כוס טחון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *