1 כוס טחינה גולמית
5 כפות סירופ מייפל
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1. טורפים בקערה את הטחינה, סירופ המייפל, ביצים, תמצית הווניל והסודה לשתייה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
2. יוצקים את הבלילה על גבי נייר אפיה לשתי רצועות רחבות וארוכות (ראו תמונה לאחר אפיה). משתמשים במרית כדי למרוח ולעצב את הצורה.
3. אופים 15 דקות ב-180 מעלות.
4. מצננים למשך מספר דקות וחותכים לאצבעות.
5. שומרים בטמפ' החדר/במקרר עד 3 ימים.
מילה של תזונאית ילדים- השתמשו בטחינה מלאה וקיבלת עוגייה עשירה בסידן!
מרקם העוגיה רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.
שימו ❤️ כי ההמלצות מנחות לצמצם למינימום חשיפה לסוכרים מוספים עד גיל שנתיים. העוגיות שכאן הן אלטרנטיבה ביתית מצויינת למוצר קנוי, במידה והקטנטנים נחשפים לכזה בשגרה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
16 תגובות
הכנתי עכשיו עם 2 ביצים, ראיתי שבמקום אחר במתכון כתוב ביצה אחת- מה ההוראה הנכונה? תודה🙏
היי רותם, כפי שכתוב במתכון- 2 ביצים. תוקן בהוראות לביצים 🙂
היי,
אפשר להחליף את המייפל בסילאן/ דבש?
כן 🙂
ניתן להכין ללא שוקולד ג'יפס?
בטח
אפשר סוכר במקום מייפל?
כן
היי מורין
אם אמילי לא נחשפת לממתקים ברגיל זה לא מתכון בשבילה?
מנסה לשלב לה טחינה ביום יום ומלבד סלט חצילים שלי (2 חצילים עם כף טחינה גולמית בבלנדר עם שום ולימון שזוללתתת) היא לא עפה על טחינה
מחפשת רעיון נוסף לגיוון
תודה מראש
היי טל, העוגיות נכללות בקטגוריית המתוקים 🙂 נסי לשלב טחינה גם בלביבות
הכנתי וטרפתי הכל בעצמי. אחד הדברים הכי מושלמים שאכלתי! השילוב של הטחינה והשוקולד מדהים. חבל שכל כך עשיר בקלוריות
היי קארין, שמחה לשמוע. המחשבה שמובילה כאן היא בחירה איכותית של חומרים שישרתו גם קטנטנים ולאו דווקא על כמות קק"ל 🙂
אפשר לשים אבקת אפייה במקום סודה לשתייה?
כן 🙂
באיזה תחליף ביצה כדאי להשתמש?
היי עינת, טרם ניסיתי כאן תחליף